Încă un candidat a anunțat că va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019

dorian

Încă un candidat pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Este vorba despre Dorin Dușciac, responsabilul de Diaspora Republicii Moldova în Franța. Dorin Dușciac va candida pe Circumscripția Diaspora Europa de Vest. Despre aceasta a anunțat însuși candidatul pe pagina sa de facebook.

„Astăzi de Ziua Limbii Române mă aflu la Chișinău, unde împreună cu colegii din Partidul Unității Naționale am adus un omagiu Limbii Române, care acum 29 de ani a fost reînscăunată în drepturile sale firești în Republica Moldova.
Folosesc această frumoasă și simbolică ocazie pentru a-mi anunța candidatura la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, pe Circumscripția Diaspora Europa de Vest.
Până în acest moment am obținut, împreună cu oamenii care mi-au fost alături, multe lucruri necesare și importante pentru concetățenii noștri din Diasporă. Dar evenimentele recente de la București și Chișinău au demonstrat, că mai este încă foarte mult de lucru pentru ca Diaspora să fie respectată, recunoscută și înzestrată cu drepturi, iar potențialul să-i fie valorificat în mod plenar de statul de origine. Diaspora trebuie să-și facă auzită vocea în Parlament, să se implice activ în procesul decizional la cel mai înalt nivel.
În acest An Centenar este important să conștientizăm, că Unirea se va produce inclusiv prin contribuția și cu sprijinul Diasporei. Pentru asta luptăm, pentru asta ne batem în fiecare zi, pe toate meridianele lumii. Soluția pentru ieșirea din impasul în care ne aflăm acum va veni din exterior, acesta fiind sensul principal al implicării Diasporei în viața politică de acasă.
În viitorul apropiat îmi voi detalia programul electoral, și mă voi deplasa în comunitățile din Diasporă. Cred cu tărie în faptul, că în politica zilelor noastre încrederea și legitimitatea se construiește de jos în sus, de la firul ierbii.
Mobilizarea și participarea sunt cuvintele de ordine în acest An Centenar, de aceea vă îndemn pe toți să participați la Marșul Centenar care va avea loc mâine, 1 septembrie, în inima Chișinăului. Voi fi acolo, voi fi unul dintre zecile de mii de unioniști care vor cere realizarea dezideratului de unitate națională a tuturor românilor.
Mulțumesc colegilor din PUN, pentru susținere”, a declarat Dorin Dușciac.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente