Tot stăm cu mâna întinsă. Banca Mondială a oferit un nou împrumut de 35 de milioane de dolari Republicii Moldova

51486acda854be46f907ffa3f7a81df0

Consiliul directorilor executivi ai Băncii Mondiale a aprobat joi, 30 august, un împrumut de 35 de milioane de dolari SUA pentru proiectul „Înregistrarea și evaluarea funciară” (IEF). Potrivit unui comunicat de presă al Băncii Mondiale, citat de IPN, grație acestui împrumut, cetățenii, investitorii locali și străini, dar și instituțiile și agențiile statului din Moldova vor beneficia de siguranță sporită a drepturilor de proprietate și de piețe imobiliare mai dezvoltate.

Potrivit Annei Akhalkatsi, director de țară pentru Moldova în cadrul Băncii Mondiale, proiectul „Înregistrarea și evaluarea funciară” va asigura continuitatea activităților anterioare de înregistrare masivă a imobilului în Republica Moldova, realizate de-a lungul anilor. „Guvernanța economică și guvernanța în domeniul serviciilor publice stau la baza Cadrului de parteneriat cu Republica Moldova, odată ce ne propunem să ajutăm toți cetățenii să se bucure de oportunități egale și de reguli clare privind drepturile de proprietate, care sunt fundamentale pentru o economie competitivă”, a declarat Anna Akhalkatsi.

De la momentul aderării Republicii Moldova la Grupul Banca Mondială în 1992, peste un miliard de dolari SUA au fost alocați pentru aproximativ 60 de operațiuni în țară. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include zece proiecte active, suma totală a angajamentelor constituind 357,9 milioane de dolari SUA.

Portofoliul de angajamente al Corporației Financiare Internaționale în Republica Moldova constituie 17,5 milioane de dolari SUA și constă din 95 la sută împrumuturi și cinci la sută capital propriu. Agenția Multilaterală pentru Garantarea Investițiilor a oferit garanții în sumă de 95 milioane de dolari SUA. Ambele instituții sunt membri ai Grupului Banca Mondială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente