Cafeaua va fi interzisă în instituțiile de învățământ din Coreea de Sud

assdfsf

Elevii şi profesorii din Coreea de Sud vor trebui să se descurce fără cafea în timpul școlii. O interdicţie privind consumul de cafea în unităţile de învăţământ a fost anunţată de Guvern.

Vânzarea de băuturi cu o concentraţie ridicată de cofeină a fost deja interzisă în unităţile de învăţământ începând din anul 2013. Însă, automatele de cafea destinate profesorilor au continuat să fie autorizate în şcoli, iar tinerii au putut ocoli cu uşurinţă interdicţia, transmite ageerpres.ro.

Cafeaua şi produsele conţinând cofeină urmează să fie interzise tuturor persoanelor începând cu data de 14 septembrie, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului siguranţei alimentelor şi medicamentelor din Coreea de Sud care a explicat că elevii apelează adesea la aceste băuturi pentru a rămâne treji şi a studia până târziu în noapte.

Interdicţia se va aplica în şcolile primare, colegii şi licee.

Ministerul a atenţionat cu privire la consecinţele negative asupra sănătăţii a consumului excesiv de cafea invocând în acest sens posibilitatea apariţiei stărilor de greaţă şi a unor tulburări de ritm cardiac şi de somn.

Coreea de Sud este al şaptelea cel mai important importator de cafea din lume – în 2017 au fost importate boabe de cafea în valoare de 700 de milioane de dolari – potrivit Asociaţiei coreene pentru comerţ internaţional. În medie, sud-coreenii consumă 512 căni de cafea pe an.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente