Ziua Limbii Române va fi marcată în Ucraina la Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi”. Care este programul evenimentului

doc-programul-festiv-de-ziua-limbii-romane-48640

Ziua Limbii Române va fi marcată la Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi”. Evenimentul va avea loc la Ismail, Ucraina la data de 8 septembrie 2018.

Programul manifestației va include o conferință pe tema importanței limbii române în comunitățile istorice, un recital de poezie dedicat Zilei Limbii Române și se va încheia cu un spectacol de muzică românească, muzică ușoară și dansuri populare, susținut de ansambluri folclorice, colective populare și muzică instrumentală din raioanele Ismail și Reni.

Organizarea evenimentului reprezintă o bună ocazie de valorificare și promovare a identității culturale române în rândul persoanelor de origine română şi cele aparţinând filonului lingvistic şi cultural românesc din sudul Basarabiei.

Printre invitați se numără reprezentanți ai Consulatului General al Romaniei la Odesa, profesori de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, profesori de la Colegiul Pedagogic „Costache Negri” Galați, președintele Asociației „Danubiana” Galați, istorici, jurnaliști din Galați, reprezentanți ai comunităților de etnie română din regiunea Odesa, poeți, scriitori, profesori și studenți de la Universitatea Umanistă de Stat din Ismail.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente