9 motive să vii la Festivalul Internațional de Film Documentar – MOLDOX

În perioada 1-5 Septembrie, la Cahul, se va desfășura cea de-a III ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar MOLDOX 2018, pe care vă îndemnăm să nu o ratați:

Filmul de deschidere a festivalului 

  • Sesiuni de întrebări și răspunsuri cu regizori și producători de film, inclusiv Gordon Quinn (SUA), nominalizat la Oscar și Artur Aristakisian (Rusia), regizor originar din Republica Moldova cu filme cîștigătoare la Berlinale si Karlovy Vary  etc.
  • Paneluri de discuție, moderate de Vasile Ernu, cu primarul orașului Cahul, Nicolae Dandiș, ex-Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, jurnalista Natalia Morari, pediatrul Mihai Stratulat.

4. Concert acustic sub cerul înstelat alături de trupa Via Dacă pe 2 septembrie.

5. Expoziție de caricatură semnată de Alex Buretz

6. Masterclass-uri dedicate filmului documentar ținute de mentorii și invitații speciali ai festivalului, precum: producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan din România, regizorul Artur Aristakisian din Rusia, originar din Moldova, directorul programului Thessaloniki Documentary FestivalThanos Stavropoulos din Grecia și  producătoarea Simone Baumann din Germania.

7. Intrarea la festival este gratuită!

8. Transport Chișinău-Cahul-Chișinău gratuit asigurat. Este nevoie doar de rezervarea locului la  +373 78 318 376  sau online, accesând acest link.

9. Să petreci primele zile din această toamnă alături de prieteni și familie, într-o atmosferă caldă și plăcută și să te încarci doar de energie pozitivă.

Mai multe detalii despre festivalul MOLDOX 2018 pe pagina oficială: www.moldoxfestival.com și pe pagina de facebook.

Evenimentul este organizat de către Asociația Obștească „MOLDOX”, în parteneriat cu „SVENSKA FILMSTUDION” (Suedia), cu suportul financiar din partea Swedish Institute, U.S. Embassy Moldova, Institutul Cultural Român, A.O. „Centrul Cultural German ACCENTE” din Chișinău, Goethe-Institut Bucuresti, Centrului Național al Cinematografiei din Moldova, Primăria Municipiului Cahul și Consiliul municipiului Cahul și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Republica

Moldova.

Festivalul este sprijinit de Tricon&My Revival, Cahul Pan, Basillik, 7Days, Eco Resort Butuceni, Ghest Tur și  Racketa Production.

Partenerii media ai evenimentului sunt: TVR Moldova, Moldova.org, realitatea.md, NOI.md, Unimedia portal de ştiri, diez, dincahul.md, Gazeta de Sud și Standart.

Particip la organizarea și asigurarea logisticii evenimentelor corporative și culturale de mai mult de 10 ani. La Moldova.org sunt responsabil de relațiile cu clienții comerciali, dar și de toate aspectele logistice și administrative ale redacției, astfel încât colegii și colegele să nu ducă lipsă de nimic în procesul de lucru.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.