Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Depunere de flori la…

LIVE Depunere de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare de Ziua limbii române

Pe 31 august, atât în R. Moldova cât și în România, este marcată Ziua Limbii Române. La Chișinău, primii care au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt cu această ocazie au fost membrii mișcării de rezistență ACUM.

Maia Sandu, președintă PAS: „Pentru cetățeni mesajul este să ne bucurăm că putem să vorbim limba română, să-i apreciem pe cei care au luptat ca noi astăzi să putem să vorbim limba română. Să ne amintim că aici a început întâi lupta pentru limba română, pentru alfabetul latin și tot aici a început lupta împotriva regimului de atunci. Sperăm în continuare să luptăm pentru ca limba română să își găsească locul în constituție, așa cum merită, și noi cu toții împreună să reușim să dăm jos acest regim și să construim o țară în care se vorbește limba română și o țară în care se trăiește bine”.

Andrei Năstase, președinte Platforma DA: „Pentru mine ziua limbii române este în fiecare zi. Ziua limbii române este peste tot. Limba română pentru mine este peste tot pentru că limba română este patria mea”.

La monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt au depus flori și reprezentanții Partidului Liberal.

VIDEO/ Refugiați în Moldova: „Cunoscând limba română, arăt respectul față de țara în care locuiesc”

Sursă video: Privesc.EU/realitatealive.md