/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO. DOC/ Eurodeputata invitată de Șor la protest a organizat în iulie vizita lui Candu și Filip la Strasbourg

31 august 2018, ora 07:12

Vizita a avut loc pe 2 iulie 2018, la o zi după protestul opoziției din PMAN. Atunci Filip s-a întâlnit cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland. Iar împreună cu Candu au fost primiţi de comisarul european pentru Politică Europeană de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn. Menționăm că, în același timp, la Strasbourg au mers și liderii opoziției Andrei Năstase și Maia Sandu. Cei doi au anunțat că au transmis secretarului general al Consiliului Europei,Thorbjørn Jagland, Rezoluția protestului din 1 iulie 2018, organizat de Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM”.

Eurodeputata care a venit la Chișinău la invitația lui Șor și care i-a ajutat pe Filip și Candu cu vizita de la Strasbourg, despre care Guvernul a anunțat post-factum, este membră a Grupului Europa Națiunilor și a Partidului Libertății din Austria (FPÖ) – un partid de extremă dreaptă din Austria. Potrivit The Guardian, partidul a cărei membră este Kappel simpatizează Moscova și a semnat și un acord de cooperare cu partidul rus Rusia Unită (Edinaia Rossia), despre care se știe că este condus de Putin.

Însă eurodeputata Barbara Kappel deține și legături de afaceri personale cu Rusia. Astfel, Kappel, care a deținut mandatul parlamentului local al Vienei în perioada 2010-2014 și este acum deputat în Parlamentul FPÖ, a avut angajamente de afaceri în Rusia și Ucraina între 2009 și 2011, în calitate de vicepreședinte al unei scheme denumite Aquabionica. Ea făcea tranzacții cu „apă bionică” rusă între 2009 și 2011, vânzând această „apă îmbogățită” în Rusia și Ucraina. Criticii au numit-o „produs ezoteric” vândut printr-o „schemă de piramide”, compania a negat acuzațiile.

Potrivit „Die Zeit”, Kappel a avut legături și cu investitorul georgian Lewan Pirweli, care a vizitat Strache în 2008 pentru a povesti „adevărata experiență a războiului ruso-georgian”. După vizita lui Pirwelis, FPÖ a început să apere acțiunile Rusiei în Georgia, deși conflictul nu a fost relevant pentru marea majoritate a populației austriece. Între 2006 și 2015, Kappel a fost director general al Austrian Technologies, o agenție federală care „promovează afacerile austriece în străinătate, dar mai ales în Rusia”.

Numele lui Kappel apare adesea în legătură cu cooperarea Partidului Libertății din Austria cu rușii. În septembrie 2010, ea a fost unul dintre membrii de top ai partidului care a salutat 20 de copii orfani ruși care au venit din regiunea Moscovei să petreacă două săptămâni în Tirolul de Est sub patronajul șefului partidului.

Foto: © РИА Новости / Андрей Золотов

 

Kappel se numără și printre membrii comitetului executiv al Societății de prietenie austro-rusă. De asemenea, ea se numără printre politicienii austrieci care au chemat la anularea sancțiunilor împotriva Rusiei. Iar, potrivit unui studiu despre conexiunile Rusiei cu partidele din extrema dreapta austriacă, Kappel a participat la mai multe întâlnire dintre părțile interesate din Rusia și membrii din FPÖ.

Astfel, în decembrie 2008 ea a fost membră a unei delegații care a vizitat Moscova și s-a întâlnit cu primarul Yury Luzhkov, oficialii bisericii ortodoxe și cu deputații din Duma rusă, membri ai Partidului Rusia Unită. În 2010, Kappel participă la conferința „Revoluțiile de culoare în țările CSI și impactul lor actual” de la Viena. În acel moment, eurodeputata era membru al Consiliului orașului Viena și președinta Austrian Technologies GmbH.

Foto: anton-shekhovtsov.blogspot.com

Foto: anton-shekhovtsov.blogspot.com

De asemenea, în 2011 a fost membră a unei delegației care a mers la Moscova la invitația guvernatorului Boris Gromov. În afară de Gromov, delegația se întâlnește cu vicepreședintele Dumei de Stat, Andrey Metelsky.

Amintim că pe 26 august, Kappel a fost la Chișinău și a participat la manifestația din Piața Marii Adunări Naționale organizate de partidul Șor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram