Dacă ai o idee de startup, participă la un program de instruire și ai șansa să mergi la o competiție internațională

T9AY19HFC0

Clubul Consulilor Onorifici „DIALOGUE 2018” anunță formarea unui grup de tineri care vor fi pregătiți pentru prezentarea unui startup și participarea la competiția „Nordic startup awards 2019” în Suedia.

La program pot participa liceeni sau studenți. Aceștia vor beneficia de lecții gratuite în domeniile: pregătirea unui startup, proprietatea intelectuală, franciza, civilizația nordică. Profesorii sunt specialiști în domeniu. În program sunt incluse și lecții de perfecționare a limbii engleze. Membrii acestui grup vor avea posibilitatea de a vizita instituțiile de profil în țările nordice în luna noiembrie.

Startup pentru mulți oameni de la noi este un cuvânt nou. Antreprenorul american Stephen Blank definește start-up-urile ca structuri temporare care există pentru a căuta un model de business reproductibil și scalabil (Wikipedia).

Pentru profesioniști, antreprenori și inovatori cu aceleași idei au fost create așa numitele HUB-uri, spații de lucru în comun. Membrii au acces la talentele și cunoștințele colective ale celor care lucrează aici, creând un stil organic de colaborare și un raport care este de neprețuit.

Cele mai dezvoltate HUB-uri sunt în țările nordice, iar pentru a stimula persoanele ce activează în domeniul dat există concursul „Nordic startup awards”, care își are începutul  în orașul suedez Malmo. Actualmente la el participă țările nordice, iar în partea internațională țările din Europa Centrală și de Est, Asia și Africa.

Europa este prezentă cu Austria, Bulgaria, Croația,  Republica Cehia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia. Prima lor participare a fost cu circa 800 tineri, iar în 2018 sunt deja 3700.

Etapele concursului pentru fiecare an sunt:

# 15 iunie nominalizarea – se închide,

# 30 iulie – publicarea finaliștilor naționali,

# 1 septembrie – anunțarea învingătorilor naționali,

# 30 – octombrie finala mare (în 2018 – Copenhaga, Danemarca)

Câteva exemple de HUB din capitatele a patru țări nordice:

Stockholm, Norrsken House, suprafața de 2400 m.p. este ocupată de 117 companii

Helsinki, Maria 01 – 10,000 m.p., 90 companii

Oslo MESH –  6000m.p., 260 companii

Copenhaga, Founders House –  14,000 m.p., 40 companii.

Epicenter Stockholm

Mai multe detalii despre cum vă puteți înscrie aflați scriind organizatorilor la [email protected] sau în grupul de pe Facebook: Nordic collaboration in Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente