/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Rusia va desfăşura exerciţii navale în Mediterana între 1-8 septembrie

30 august 2018, ora 15:25

Conform sursei citate, la manevre vor lua parte 25 de nave militare şi 30 de avioane ale forţelor aeriene.

Exerciţiile vor implica operaţiuni antiaeriene, anti-submarine şi anti-mine, a precizat Ministerul Apărării.

Exerciţiile din Mediterana vor avea loc pe fondul tensiunilor între Rusia şi Occident cu privire la provincia siriană Idlib, controlată de rebeli.

O sursă a declarat miercuri, citată de Reuters, că aliatul Rusiei, preşedintele sirian Bashar al-Assad, pregăteşte o ofensivă militară în provincia nord-vestică Idlib.

Presa rusă a relatat marţi că Moscova şi-a întărit prezenţa militară în largul Siriei de teama unei ‘provocări’ a rebelilor urmate de lovituri occidentale împotriva forţelor preşedintelui Bashar al-Assad.

Două fregate dotate cu rachete de croazieră Kalibr, capabile să lovească ţinte la sol sau nave de suprafaţă, au fost trimise sâmbătă în Mediterana, a scris Kommersant, citând o sursă anonimă din Statul Major.

În urma acestei desfăşurări, flota rusă dispune de zece nave şi două submarine în largul Siriei, cel mai important contingent de la începutul conflictului, în 2011, a notat Izvestia, la rândul său.

Din acest contingent mai fac parte un crucişător lansator de rachete, un distrugător destinat luptei anti-submarine şi trei nave de patrulare, a mai scris Izvestia, citând o sursă din Ministerul Apărării.

Armata rusă i-a acuzat sâmbătă pe rebelii sirieni că pregătesc o ‘provocare’ cu arme chimice în provincia Idlib, pentru a face responsabil regimul de Damasc şi a justifica astfel lovituri occidentale asupra poziţiilor forţelor guvernamentale.

Rusia intervine militar în Siria din septembrie 2015 în sprijinul forţelor aliatului său, preşedintele Bashar al-Assad.

Sprijinul furnizat de Rusia şi de Iran le-a permis forţelor guvernamentale să recucerească aproape două treimi din teritoriu din mâinile rebelilor şi jihadiştilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram