Accident în judeţul Vaslui. Un microbuz din Republica Moldova a fost lovit de tren

Un grav accident a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în localitatea Gara Roşieşti, din judeţul Vaslui, unde un microbuz în care se aflau opt persoane a fost lovit de tren. În urma impactului, doi dintre pasageri au fost transportaţi la spital cu politraumatisme, dar se află în afara oricărui pericol.

Potrivit presei de peste Prut, cei 7 pasageri, împreună cu şoferul, veneau dinspre Bucureşti şi mergeau spre Republica Moldova. Microbuzul a fost acroșat razant de trenul Inter-Regio Iaşi-Mangalia.

”Avem o victimă, şoferul microbuzului, trimisă la spital cu traumatism picior drept şi în maşina TIM avem un pacient politraumatizat pe care îl ducem la spital pentru investigaţii şi tratament. Toţi cei din microbuz sunt moldoveni, nu prea ne-am putut înţelege cu ei, nu vorbesc limba română. Oricum, au avut mare noroc, noi ne aşteptam la un dezastru cu persoane rănite grav sau decedate, însă şansa a fost de partea lor, lucru care ne bucură”, a declarat medicul urgentist Carmina Piseru, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe al Spitalului Judeţean Vaslui.

Adevarul.ro scrie că accidentul a avut loc la nivelul de cale ferată, după ce şoferul microbuzului ar fi aţipit la volan, în timp ce PRO TV România scrie că şoferul ar fi luat-o pe o scurtătură încercând să ajungă mai repede la vamă şi nu s-ar fi asigurat la trecerea peste cale ferată.

La un moment dat, bărbatul aflat la volan a luat-o pe o scurtătură, ghidat fiind de GPS şi, fără să cunoască drumul, nu s-ar fi asigurat la trecerea de cale ferată. Deşi l-a observat de la distanţă şi a încercat să-l avertizeze, mecanicul nu a putut evita impactul.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele şoferului.

Foto: Adevarul.ro

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.