Viitorii părinți vor cunoaște cum decurge evoluția nașterii. În Spitalul raional din Criuleni a fost inaugurată o școală pre și postnatală

scoala-mamei-3

La Spitalul raional Criuleni, care deservește și localitățile din raionul Dubăsari, a fost deschisă Școală Pre și Postnatală. Viitorii părinți din această regiune vor avea acces la asistență pre și postnatală.

La școala pre și postnatală, gravidele și partenerii lor vor înțelege evoluția sarcinii, modificările fiziologice și psihologice ale organismului matern, vor învăța exerciții și tehnici de micșorare a nivelul durerii la naștere.

La maternitatea din Criuleni nasc anual în jur de 400 de femei. Potrivit directorului Spitalului raional, Nicolae Croitor, în decurs de doi ani, numărul nașterilor ar putea să se dubleze: „Profesionalismul echipei perinatale îi va motiva pe viitorii părinți din raioanele pe care le deservim să nască aproape de casă”.

Sediul școlii a fost oferit de Spitalul raional Criuleni. Cu ajutorul grantului european, au fost instruiți specialiștii care vor organiza lecțiile pentru viitorii părinți (psiholog, ginecolog și neonatolog), au fost procurate materiale didactice, mobilier, un mulaj și două planșe demonstrative, precum și echipament pentru organizarea exercițiilor de pregătire pentru naștere.

Școala Pre și Postnatală la Criuleni este lansată datorită unui proiect implementat de Centrul pentru Informare și Comunicare în Sănătate, în parteneriat cu Centrul Mamei și Copilului din Tiraspol și Spitalul raional Criuleni. Colaborarea are loc în cadrul Programului finanțat de UE „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente