Introduși la Orhei de Ilan Șor, cârnăciorii oferiți gratuit intră în uz și la sărbătorile organizate de Vlad Plahotniuc la Nisporeni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cârnăciorii și berea oferite gratuit devin atribute tot mai populare pentru sărbătorirea unor evenimente în Moldova. Astfel, după ce de Ziua Independenței, dar și cu alte ocazii, acestea au fost oferite gratuit de către primarul Ilan Șor la Orhei, cârnăciorii intră „în uz” și la sărbătorilor organizate de președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Cel puțin așa s-a întâmplat ieri, 28 august, cu ocazia marcării hramului, în localitățile Cristești și Valea-Trestieni din raionul Nisporeni, ambele făcând parte din aceeași circumscripție uninominală în care se zvonește că ar putea candida Vlad Plahotniuc.

Postul de televiziune Publika, care face parte din holdingul media al oligarhului, a dedicat evenimentului tocmai cinci minute de emisie având doar cuvinte de laudă pentru organizatorii evenimentului. Astfel, în material se menționează că „gurmanzii au făcut coadă la cârnăciori și bere, servite gratuit”, iar „localnicii s-au bucurat să vadă la sărbătoarea lor oaspeți speciali, printre care și președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care a venit să-i felicite personal pe băştinaşii săi. El le-a urat prosperitate și le-a dat asigurări că lucrurile bune vor continua”.

Înconjurat de cel puțin trei bodyguarzi, liderul democrat a făcut băi de mulțime, declarând ulterior de pe scenă că a venit la Cristești cu 20 de mașini de pietriș, cinci calculatoare pentru școală și 50 de mii de lei pentru ce va considera primarul „să facă bine în localitate”.

Publika a ținut să menționeze și faptul că „oamenii au ținut neapărat să-i mulțumească pentru suportul constant și să-i strângă mâna liderului democraților”. „Mândri de băștinașul lor, sătenii din Valea-Trestieni au memorat întâlnirea cu președintele Partidului Democrat în fotografii”, se mai arată în reportajul dat pe post astăzi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...