Celebrul arhitect Renzo Piano și-a prezentat planul pentru refacerea podului prăbușit la Genova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Celebrul arhitect italian Renzo Piano și-a prezentat marți planul pentru reconstrucția podului Morandi de la Genova, prăbușit pe data de 14 august, tragedie în care și-au pierdut viața 43 de persoane, transmite dpa.

Renzo Piano a discutat marţi despre planurile sale cu preşedintele regiunii Liguria, Giovanni Toti, după cum a anunţat acesta pe Twitter.

„Renzo Piano s-a oferit voluntar, în calitate de genovez competent în domeniu, să ofere oraşului un proiect pentru refacerea podului Morandi. Noi am acceptat cu bucurie ajutorul, câteva idei au fost deja prezentate”, a precizat Toti.

„Nu cred în timpi record pentru reconstrucţie, cred în timpi corecţi, trebuie făcut rapid, dar nu în grabă”, a afirmat Piano, potrivit agenţiei ANSA.

Marele arhitect, în vârstă de 80 de ani, printre ale cărui lucrări se numără Centrul Pompidou din Paris şi Potsdamer Platz din Berlin, s-a născut la Genova. El a vorbit public despre cât de mult l-a afectat dezastrul, într-o declaraţie pentru ANSA mărturisind că, după accident, nu s-a mai putut gândi la nimic altceva.

Podul Morandi a cedat în ziua de 14 august, în timpul unei furtuni violente, iar mai mult de 30 de automobile şi camioane s-au prăbuşit în gol.

Guvernul populist italian a acuzat operatorul privat al autostrăzii, Autostrade per l’Italia, pentru catastrofă, însă compania, controlată de familia Benetton, neagă orice neglijenţă.

Tot marţi, ministrul italian al transporturilor, Danilo Toninelli, a declarat că guvernul vrea să aibă controlul asupra refacerii podului, dar Autostrade per l’Italia ar trebui să plătească pentru acesta. Orice altceva ar arăta lipsă de respect faţă de familiile victimelor, a subliniat el.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...