Hello! How are you? Cum să te pregătești de un examen de limba engleză și să îl susții cu brio

london

Pentru studiile peste hotare, joburi internaționale sau pur și simplu pentru a nu susține examenul de Bacalaureat la limba engleză, indiferent de motiv, examenele de cunoaștere a limbii sunt o necesitate pentru majoritatea. Susținerea lor însă necesită atât o cunoaștere bună a limbii engleze, cât și o pregătire pe măsură. Echipa #diez îți aduce niște pași pe care poți să îi faci pentru a fi gata de susținerea examenului!

#Alege ce examen vrei să susții

Trebuie să știi că nu este un singur examen standart de cunoaștere a limbii engleze. Cele mai populare și accesibile în Moldova sunt Cambrige, TOEFL și IELTS. Deși rezultatele tuturor pot fi converite într-o altă scară, află aici pentru ce sunt destinate fiecare dintre testări și pe care ar trebui să o alegi tu.

#Privește filmele engleze în original

Cu siguranță sunt mult mai ușor de găsit decât acele în franceză, germană sau spaniolă. Dacă limba engleză încă nu este foarte familială pentru tine, poți re-privi filmul tău preferat, a cărui subiect ți-e deja cunoscut, sau poți conecta subtitrele în engleză. De asemenea, posturile TV precum National Geographic, Discovery Channel și FoxTV au opțiunea de a schimba limba din rusă (în care ele sunt instalate automat) în engleză.

#Muzica

E destul de evident că majoritatea cântecelor sunt produse în limba engleză, deci este foarte ușor să găsești ceva care să îți placă în această limbă. Încearcă să înțelegi cuvintele pieselor, însă dacă nu reușește, introdu în Google denumirea piesei urmată de „lyrics” și citește-le.

#Cărți

La toate examenele, una din probe este înțelegerea scrisă. Pentru a o susține, trebuie să înțelegi textul și să răspunzi la unele întrebări pe baza acestuia. Antrenamentul pentru această probă nu constă decât a citi cât mai mult în engleză. Nu te limita însă doar la literatură artistică, deoarece majoritatea textelor din examene sunt academice.

#Aplicații de învățare a limbii

Aplicațiile precum Duolingo te ajută să înveți și să exersezi competențele tale. Deși ele sunt create pentru începători, majoritatea au posibilitatea să treci un test de plasament și să continui de la nivelul tău.

#Podcast & Youtube

Vloguri, bloguri, episoade noi care te vor distra, dar și îți vor antrena competențele de audiere a unui material în limba engleză. Intră pe Podcast sau pe Yotube și ascultă/privește bloggerii tăi preferați, pentru a te antrena în pregătirile pentru examen.

#Schimbă limba la Facebook, Instagram și Telefon

Dacă încă ai rețelele de socializare și setările telefonului în limba română, ți-am recomanda să treci la limba engleză în perioada pre-examen. Astfel, fără a depune mare efort, vei fi mereu într-un mediu vorbitor de engleză.

Dacă ai alte sfaturi, te așteptăm să le lași în comentarii!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Liuba Țobenco
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente