Campania de prevenire a înecului continuă și în ultimele zile de vară. Angajații IGSU au patrulat plajele din Anenii Noi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă campania de prevenire a înecurilor. În ultimile zile ale lunii august angajații IGSU al MAI împreună cu polițiștii au patrulat plajele a trei localități a raionului Anenii Noi.

Activitatea angajaților MAI a avut loc în localitățile Gura Bîcului, Speia și Șerpeni, specialiștii venind cu avertizări și cu recomandări persoanelor care se odihnesc în preajma râului Nistru, dar și au distribuit pliante informative. Astfel, mai mult de 240 de persoane, inclusiv minori, au fost instruite în cadrul activităților recente.

Oamenii sunt îndemnați să meargă la scăldat în locuri special amenajate și dotate cu stații de salvare, dar și să evite consumul de băuturi alcoolice înainte de a merge în apă. Totodată, angajații IGSU roagă maturii să monitorizeze strict copii în timpul înotului și să nu îi lase de unii singuri lângă bazinele acvatice.

Campania pentru prevenirea înecurilor are drept scop prevenirea accidentelor pe apă și a cazurilor tragice. Activitatea IGSU a durat întreaga perioadă estivală, fiind desfășurată în toate localitățile din țară unde sunt bazine acvatice și râuri.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2018 în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 57 de oameni dintre care 11 minori.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...