Termoelectrica va desfășura un șir de lucrări de modernizare a Centralei Electrice cu Termoficare

IMG_7600

Societatea pe Acțiuni Termoelectrica va desfășura un șir de lucrări de reparație, îmbunătățire a capacității de producere a energiei electrice și termice în regim de cogenerare și asigurare a mentenanței Centralei Electrice cu Termoficare (CET) Sursa I.Majoritatea lucrărilor de modernizare vor fi executate pentru prima dată, de la darea în exploatare a Centralei.

Potrivit Planului de investiții și reparații pentru anul 2018, Termoelectrica S.A. desfășoară mai multe lucrări, majoritatea fiind executate pentru prima dată, de la darea în exploatare a Centralei, printre care:
# Schimbarea degazorului termic de la cazanul nr.2, care are un termen de exploatare de peste 40 de ani. Această lucrare are o importanță deosebită și va aduce un șir de beneficii în activitatea centralei.
# Schimbarea treptei nr. 30 la turbogeneratorul nr.3. Scopul lucrării este asigurarea eficienței în activitatea turbinei, urmând a fi executată de specialiștii întreprinderii, în colaborare cu o echipă de la uzina producătoare.
# Dotarea motoarelor pentru pompe cu convertizoare de frecvență de ultimă generație, care vor permite asigurarea  regimului hidraulic, atât în Centrală, cât și în conductele magistrale.
# Modernizarea recipientului de acumulare a condensatului și a recipientului pentru condensat reciclat;
# Schimbarea compartimentelor saline la  2 cazane energetice, și alte lucrări.

La fel în această perioadă Termoelectrica S.A. desfășoară testarea echipamentelor tehnice și reparații  la Centralele Termice Sud, Vest și cele suburbane. La Centrala Termică Sud va fi reabilitate ecranele față/spate a cazanului nr.3 și vor fi modernizate elemente importante ale instalației de distribuție a energiei electrice, iar la Centrala Termică Vest vor fi schimbate pachetele convective ale cazanului nr. 2 și se va  restabili izolarea termică a cazanului nr.1.

Termoelectrica S.A. implementează un program complex de modernizare a Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET). Astfel,  principalele lucrări planificate, în această vară, ce fac parte din Planul de Investiții pentru anul 2018, includ reparația capitală a peste 13 km de conducte termice; instalarea a 130 de Puncte Termice Individuale, montarea contoarelor de ultimă generație în cca 230 de blocuri locative, modernizarea  echipamentelor electrice din cadrul  Punctelor Termice Centrale (PTC) și  Stațiilor de Pompare, izolare a peste 20 km de conductă termică supraterană.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente