„#Maiavemcarton”. Grupul Occupy Guguță cere de la primarul interimar Ruslan Codreanu înapoierea pancartelor

40387417_1908223275910154_7586327462229835776_o

„Vă rugăm să ne explicați, totuși, care a fost rolul Primăriei Municipiului Chișinău în acțiunea fantasmagorică din dimineața Zilei Independenței din fața cafenelei „Guguță”. Totodată, vă rugăm să ne întoarceți lucrurile, inclusiv pancartele (iar dacă acestea au fost distruse – să ne dați pancarte de aceeași calitate (carton) cu aceleași mesaje (le putem transmite separat))”, menționează aceștia în apelul publicat astăzi.

Apelul a fost făcut în contextul declarației lui Ruslan Codreanu pentru Ziarul de Gardă în care acesta preciza că menționat că „Primăria nu are nicio atribuție cu evacuarea persoanelor, aceasta fiind competența poliției” și ați precizat că puteți purta responsabilitate penală pentru încălcarea Legii cu privire la întruniri.

Amintim că în dimineața zilei independenței pe 27 august mai mulți protestatari au fost evacuați din fața monumentului lui Ștefan cel Mare. Totodată, au fost luate și lucrurile grupului Occupy Guguță din fața cafenelei cu același nume, aflat la celălalt colț al parcului în apropiere de intrarea din spate a clădirii Parlamentului.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente