Peste 300 de companii au beneficiat de ajutoare financiare de la stat în valoare de aproape 100 de milioane de lei

0238_22012015_IMM-700×393

Peste 300 de întreprinderi mici și mijlocii (IMM), care nu dispuneau de gaj pentru a obține credite de la bănci, au fost susținute de stat. În total, antreprenorii au beneficiat de garanții financiare în sumă de circa 92 de milioane de lei timp de 11 ani.

Datorită acestui sprijin, toate IMM-urile participante la programul asigurare financiară implementat de Fondul de Garantare a Creditelor au obținut împrumuturi în valoare de peste 275 de milioane de lei, scrie moldpres.

Acești bani au fost folosite pentru implementarea proiectelor investiționale în valoare de 438 milioane de lei.

Acordarea garanțiilor financiare simplifică accesul antreprenorilor la resurse financiare, sporește competitivitatea, calitatea și diversitatea mărfurilor produse de IMM-uri. De asemenea, sunt încurajate crearea de noi locuri de muncă și creșterea numărului de afaceri.

Recent, Guvernul a aprobat un nou regulament de activitate a Fondului de Garantare a Creditelor, prin care statul va acorda IMM-urilor garanții în mărime de 80% din valoarea creditelor contractate de la bănci pentru dezvoltarea afacerilor.

În anul curent, FGC a oferit garanții financiare în sumă de 11,5 milioane de lei, fiind realizare proiecte investiționale în sumă de 76 milioane de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente