Noul „deziderat” al președintelui Dodon. Să-i adune sub același „acoperiș” pe Voronin, Timofti, Leancă, Lupu, Sturza, Gaburici și Filat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon vrea să-i adune sub același „acoperiș” pe Ion Sturza, Iurie Leancă, Vladimir Voronin, Vlad Filat, Iurie Leancă, Marian Lupu, Zinaida Greceanîi, Andrian Candu, Nicolae Timofti, Chiril Gaburici, Valeriu Streleț și alții. Deocamdată nu se cunoaște cât de „realizabil” este acest deziderat prezidențial, însă, acesta a luat o decizie privind constituirea unui Consiliu Consultativ Permanent pe lângă Președintele țării, din care „vor face parte foștii președinți, prim-miniștri și președinți ai Parlamentului.

Decizia privind constituirea Consiliului a fost anunțată de actualul președinte în cadrul unei întrevederi organizate cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova la care au fost invitați fostele prime persoane în stat pentru a discuta despre situația din țară și perspectivele de dezvoltare. Nu toți însă au răspuns apelului lui Igor Dodon, la întrevedere fiind prezenți, potrivit pozelor care însoțesc comunicatul de presă în acest sens, doar foștii președinți Mircea Snegur și Petru Lucinschi și foștii prim-miniștri ai Republicii Moldova Dumitru Braghiș, Vasile Tarlev și Zinaida Greceanîi.

Potrivit comunicatului prezidențial, în opinia invitaților, în istoria țării au fost perioade atât pozitive, cât și negative, dar situația actuală în care se află Moldova provoacă îngrijorare, deoarece, în toți cei 27 de ani de independență, nu a existat atâta dezbinare și ostilitate.

„În acest context, foștii conducători ai Republicii Moldova și-au exprimat convingerea că obiectivul guvernării actuale și a celei viitoare îl reprezintă consolidarea societății, depășirea problemelor și controverselor existente. Participanții la discuție i-au mulțumit Președintelui pentru invitație, menționând necesitatea organizării unor astfel de întrevederi cu regularitate pentru a căuta în comun soluții optime”, se mai spune în comunicatul de presă.

Întrevederile membrilor Consiliului ar urma să se desfășoare periodic, în cadrul lor fiind puse în dezbatere chestiuni de actualitate de pe agenda de lucru.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...