Testul care-ți spune din ce țară ar trebui să fii conform cantității de alcool pe care o consumi anual

EI9BBWFMXB

BBC propune un test pentru cei care vor să analizeze cât alcool consumă în medie într-un an. Pe baza statisticilor de consum al alcoolului în diverse țări ale lumii, testul compară cât alcool consumi în comparație cu media consumată din țara din care provii. Potrivit acestui rezultat, vei afla și din ce țară ar trebui să fii în funcție de cât alcool consumi.

Testul calculează cantitatea de alcool pur pe care o persoană o consumă anual. Calculul este făcut în baza unui studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății. În cadrul acestuia s-a considerat că o bere în medie are 5% de alcool, vinul – 12%, iar băuturile tari -40%.

booze

De asemenea, s-a considerat că un shot de tărie (25ml) constituie o unitate, un pahar standard (175ml) de vin constituie 2.1 unități, un pahar mare (250ml) de vin constituie 3 unități, o halbă de bere de 4% alcool constituie 2.3 unități, iar una de 5% alcool – 2.8 unități.

booze2
Un exemplu de rezultat

Accesează aici testul.

Specialiștii spun că o persoană nu ar trebui să consume mai mult de 14 unități de alcool săptămânal. Conform concluziilor OMS, consumul exagerat de alcool se înregistrează atunci când un om consumă mai mult de 7.5 unități de alcool dintr-o dată, atrăgând atenția asupra faptului că riscul de îmbolnăvire crește pe măsură ce un om consumă mai mult alcool.

Harta consumului de alcool mondial:

overall_tablet_desktop-01
Consumul crește pe măsură ce nuanța se intensifică
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente