Dacă posezi engleza și vrei să promovezi valorile UE, află cum poți deveni membru al rețelei Tinerilor Ambasadori Europeni

35782260910_25722402d6_k

Tineri din Uniunea Europeană și țările Parteneriatului Estic cu vârsta între 18 și 25 sunt invitați să se înscrie la inițiativa „Tineri Ambasadori Europeni” (YEAs) pentru a deveni parte a comunității internaționale a tineretului. Termenul limită pentru depunere a cererilor este 12 septembrie 2018.  În total vor fi selectați 100 participanți noi ai inițiativei.

Tinerii Ambasadori Europeni sunt tinerii activi, care vorbesc fluent limba engleză și sunt cetățeni ai UE sau cele șase țări partenere din Est (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina). Ei sunt la curent cu activitatea Uniunii Europene în țara lor și sunt interesați să promoveze parteneriatul țării sale cu UE.

„A fi un Tânăr Ambasador European înseamnă pentru mine a fi un cetățean activ și bine informat în cadrul comunității, căruia îi pasă de viitorul Republicii Moldova”, este de părere Anastasia Eșanu.

Candidații de succes, care vor fi selectați se vor implica în diverse activități locale și internaționale întru dezvoltarea dialogului cu tinerii din alte țări, precum și vor reprezenta tinerii din țările lor în străinătate. Aceștia vor face schimb de experiență, își vor împărtăși cunoștințele despre programele și inițiativele UE, vor discuta subiecte privind educația și ocuparea în câmpul muncii a tinerilor, vor realiza diverse inițiative pentru un viitor mai bun al cetățenilor țărilor lor și al întregii regiuni. Tinerii Ambasadori Europeni sunt forța motrice a rețelei „Tineri Vecini Europeni, care în prezent este formată din 3300 membri activi.

Scopul activității rețelei Tinerii Vecini Europeni este de a crește numărul tinerilor implicați social, informați despre proiectele și inițiativele UE în țara lor și în țările Parteneriatului Estic, precum și va contribui la cooperarea tineretului din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și Statele Membre ale UE.  Rețeaua și-a lansat activitatea în iunie 2016 în cadrul proiectului EU NEIGHBOURS east.

Inițiativa Tineri Ambasadori Europeni face parte din proiectul OPEN Neighbourhood – Comunicarea pentru un Parteneriat Mai Puternic: Contact cu cetățenii din toată Vecinătatea Estică (‘EU NEIGHBOURS east’), finanțat de UE.

Te poți înscrie completând acest formular.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente