(foto) Primul azil pentru maidazeni va apărea în Bălți. Proiectul a costat primăria peste 6 milioane de lei

azil-1

Lucrările de construcție a azilului pentru pisicile și câinii fără adăpost în municipiul Bălți sunt în plină desfășurare. Acesta urmează a fi construit în cartierul Molodovo. Primăria municipiului  a luat decizia de a construi acest azil, dorind să soluționeze problema care deranjează foarte mult pe orășeni. Valoarea proiectului este estimată la suma de 6, 2 milioane de lei.

„Până vor fi finisate lucrările la întregul complex, a fost construită o clădire temporară, unde vor fi adăpostite și sterilizate patrupezii”, a declarat Teodora Rodiucova, șefa Serviciului Sănătate a municipiului Bălți, pentru nordnews. „Această clădire a fost construită timp de 5 zile, cu implicarea primarului și viceprimarului de Bălți. Îi vom adăposti aici temporar (până în luna noiembrie, când se vor deschide primele voliere). Blocul este conectat la energie electrică și termică, are apeduct și alte lucruri necesare pentru întreținerea animalelor.”

2

Снимок

Șefa Serviciului Sănătate a remarcat că, totodată, a fost rezolvată și problema transportării animalelor la azil, sarcină pe care și-a asumat-o Direcția Reparații și Construcții Drumuri – Bălți.

Reprezentanta Corpului Păcii (CP) SUA în Moldova, Mady Mclrath, a comunicat pentru NordNews că s-a negociat deja cu medicii veterinari care vor avea grijă de sănătatea patrupezilor. Reprezentanta CP SUA în Moldova a mai adăugat că „a fost creat deja un grup pe Facebook (Barsik- Ajutând animalele din Bălți). Toții iubitorii de animale se pot înscrie în acest grup ca să devină viitori voluntari, gata să-și dedice timpul liber îngrijirii animalelor fără adăpost.”

La rândul său, Boris Marcoci, directorul companiei care execută lucrările de construcție a azilului, a precizat că acest complex va avea capacitatea de a adăposti 500 de animale: „ Pentru viitor, e posibil ca numărul acestora să crească, însă e nevoie de timp și de multă muncă. Complexul va conține și o clădire centrală cu săli de primire, săli de operații pentru animale, birouri pentru angajați etc.”

Azilul pentru pisicile și câinii fără adăpost se va întinde pe o suprafață de 8 mii de metri pătrați și urmează a fi dat în exploatare la începutul anului 2020.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente