/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/FOTO/ Ce mesaje au distribuit de Ziua Independenței primele persoane în stat

missing
27 august 2018, ora 23:22

Președintele Igor Dodon

Șeful statului a venit cu cinci mesaje pentru cetățeni în această zi. Primul este un mesaj de Ziua Independenței, în care Dodon a spus că face un bilanț al celor realizate în calitate de şef al statului și de politician. Susține că mai este mult de lucru pentru a moldovenii să fie mândri de țara lor.

În cel de-al doilea mesaj ne informează că a fost la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt și a „Maicei Îndurerate și a depus flori. Mesajul este însoțit de cinci fotografii și deși unele au fost făcute la monumentul lui Ștefan, care a fost izolat de un cordon de polițiști, aceștia nu intră în imagini și nici mulțimea de protestatari. O aluzie la prezența acestora ar putea fi „Spre regret, și astăzi ne confruntăm cu multe provocări, însă sînt sigur că vom face față și vom reuși”.

Ulterior șeful statului ne informează că a discutat cu alți demnitari și anunță constituirea unui Consiliu Consultativ Permanent pe lângă Preşedintele ţării deoarece, scrie șeful statului „situaţia actuală în care se află Moldova provoacă îngrijorare, deoarece, în toţi cei 27 de ani de independenţă, nu a existat atâta dezbinare şi ostilitate”.

Dodon ne informează că a donat Mănăstirii Japca o icoana primită în dar de la Egumenul Mănăstirii Vatopedi în timpul pelerinajului pe Sfântul Munte Athos.

Și în ultimul mesaj, Igor Dodon a distribuit discursul pe care l-a ținut în cadrul Recepţiei oficiale oferite cu prilejul Zilei Independenţei Republicii Moldova. În discurs acesta vorbește despre faptul că tot mai mulți oameni părăsesc țara și trebuie de făcut ceva pentru a stopa migrarea, despre campania electorală, care trebuie să fie una onestă și de viitorul Legislativ, care potrivit lui Dodon, „urmează să unească nu numai politicieni. Noul Parlament trebuie să fie un centru de unire a majorității absolute a cetățenilor pentru edificarea cu succes a statului Republica Moldova”.

Deși timp de două zile au fost proteste, deși nu este primul protest al opoziției din acest an, șeful statului de Ziua Independenței nu a venit nici cu un mesaj pentru ei, singurul fiind o scurtă declarație pentru presă că el nu ar fi protestat la 27 august.

Premierul Pavel Filip

Prim-ministrul a venit astăzi cu trei mesaje pe facebook. Primul este un mesaj scurt de felicitare cu ocazia Zilei Independenței.

Al doilea este iarăși un mesaj de Ziua Independenței, doar că conține atașat și un video cu discursul premierului la Palatul Național.

Abia în al treilea mesaj aflăm că pe lângă Ziua Independenței în Moldova sunt și proteste. Doar că Filip vine cu un mesaj de mulțumire către organele de forță care au asigurat ordinea publică „la manifestațiile unor partide și au făcut față în mod profesionist provocărilor apărute”.

Președintele Parlamentului Andrian Candu

Ca și șeful statului, Candu a postat cinci mesaje pe pagina sa oficială de facebook. În primul îl vedem la cele două monumente al Maicii Îndurerare și a lui Ștefan cel Mare depunând flori. Deși a postat fotografii, în imagini nu a intrat cordonul de polițiști care a izolat zona și nici protestatarii.

Al doilea mesaj conține discursul său ținut la Palatul Național, iarăși cu ocazia Zilei Independenței

Alte trei mesaje au fost distribuite de la ceremonia de înmânare a distincțiilor Parlamentului. În cel de-al doilea mesaj găsim și comentariul lui Candu despre protestele din Piața Marii Adunări Naționale în care el afirmă că acestea fac parte din campania electorală și în care critică comportamentul protestatarilor care ar fi vrut, potrivit lui Candu, să destabilizeze situația. Tot în același mesaj el dă dreptate poliției la intervenția poliției de evacuare forțată a protestatarilor pașnici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram