Ștefan cel Mare, la un pas să fie sechestrat. Reacțiile lui Andrian Candu la protestele din fața monumentului

40209951_1120014698163231_2714250500202561536_n

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a venit cu o reacție la protestele din această dimineață din fața monumentului lui Ștefan cel Mare. Acesta a menționat că acestea nu sunt proteste, ci niște manifestații organizate de partide politice care se pregătesc astfel de perioada electorală.

„Bineînțeles este democratic să te manifestezi, este normal, acceptăm, doar că atunci când se încearcă a destabiliza situația dedicată în special unei sărbători naționale, asta deja e ieșit din comun. Cel puțin nu ar trebui de ziua independenței când este o sărbătoare națională să ai astfel de comportament. Ce au încercat să demonstreze dimineața? 20 -30 de oameni fără să le pese de alte sute de mii de oameni care văd ziua independenței altfel decât ei. De aceea, mă bucur că într-un final cei care au încercat să destabilizeze situația nu au reușit, autoritățile și-au dus până la capăt activitatea și acțiunile care au fost programate, iar în rest nu sunt proteste sunt doar manifestații”, a menționat Candu.

La întrebarea cum explică faptul că oamenii legii au acționat cu forță asupra protestatarilor, Candu a menționat următoarele.

„Atunci când cineva nu respectă lege și unele reguli, poliția are dreptul să intervină, inclusiv, în forță. Am văzut că intervențiile poliției au fost foarte corecte, nu au fost victime, nu au fost folosite echipamente speciale, gaze și altele, foarte bine că nu au fost folosite. Până la urmă trebuie să înțelegem că cei 20 de oameni care au încercat să-l sechestreze pe Ștefan cel Mare, abstract vorbind, au fost aduși în câmpul legii, deoarece indiferent cum te numești, ce lider de partid ești în țara asta trebuie să respecți o lege”, a adăugat acesta.

Reamintim că, un grup de protestatari, au rămas pe noapte să protesteze. Aceștia au fost evacuați cu forță de la monumentul lui Ștefan cel Mare, pentru că acolo urma să fie organizate depuneri de flori. Candu este primul oficial de stat care a venit cu o reacție la protest.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente