În PMAN se protestează, iar la Palatul Național e sărbătoare. Clădirea Palatului, păzită de polițiști// VIDEO

Clădirea Palatului Național, acolo se desfășoară concertul festiv dedicat Zilei Independenței RM, este păzită de un număr impunător de polițiști.

Aceasta în timp ce în Piața Marii Adunări Naționale, în spatele cordonului de polițiști., oamenii continuă să protesteze.

Astfel, clădirea Palatului Național este practic izolată de un cordon de polițiști, iar accesul în clădire a fost limitat. În cadrul sărbătorii au luat cuvântul președintele Parlamentului Andrian Candu și premierul Pavel Filip.

În acest timp, protestatarii Mișcării de Rezistență Națională ACUM și cei de la mișcarea civică Occupy Guguță au mers în marș, până la sediul Președinției, unde au scandat „N-avem președinte!” și „Demisia!” iar apoi au revenit în PMAN.

Reamintim că protestatarii, rămași duminică noaptea în fața monumentului Ștefan cel Mare, au fost evacuați în această dimineață cu forța de către poliție, pentru a asigura buna desfășurare a depunerii de flori de către înalții oficiali ai țării.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.