Piața Marii Adunări Naționale. Protestatarii, îngrădiți de poliție, scandează: „Hoții”// VIDEO

Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt a fost îngrădit în această dimineață de sute de polițiști, pentru ca oficialii să poată  depună flori la monumentul lui Ștefan Cel Mare și Sfânt, cu ocazia Zilei Independenței. Protestatarii, îngrădiți de poliție, scandează „Hoții!”și „Jos mafia”.

Membrii mișcării OccupyGuguță participă la protest, bătând în tobe și căldări.

Poliția a agresat protestatarii pașnici ca să facă loc pentru uzurpatorii Dodon și Filip! Vă așteptăm aici să le spunem ce credem despre ei, să le spunem că nici monumentul lui Ștefan cel Mare, nici independența, nici țara nu le aparțin”, a declarat președinta PAS Maia Sandu.

În primele ore ale dimineții Poliția le-a cerut protestatarilor, care au înnoptat în fața monumentului Ștefan cel Mare,  să-și schimbe locul acțiunii de protest, până la finalizare evenimentelor oficiale legate de Ziua Independenții. Pentru că oameni au refuzat să se conformeze, polițiștii mascați  au intervenit în forță și au evacuat protestatarii.

În timpul evacuării, liderii opoziției pro-europene Andrei Năstase și Maia Sandu au fost săltați pe sus. Cei doi au îndemnat oamenii să vină în centrul capitalei pentru a protesta împotriva „unui regim criminal care a pus în aplicare arma, a pus în aplicare bâta polițienească și a atentat la protestul pașnic, civilizat democratic din fața monumentului”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.