11:40:42 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Unioniştii NU sunt lăsați să treacă Prutul: "Nu vă este rușine? Lăsați-ne să marcăm Anul Centenar cum se cuvine!"

Știri 26.08.2018 22:03 Vizualizări3171 Autor: Ziarul National


Unioniștii, care au mers pe jos 1 200 de kilometri de la Alba Iulia, așteaptă să treacă Prutul la punctul de trecere a frontierei feroviar de la Ungheni, dar sunt împiedicați să o facă de Poliția de Frontieră din R. Moldova.

În aceste momente, o delegație din care fac parte președintele Asociației „UNIREA - ODIP”, Vlad Bilețchi, președintele BUN, Ion Leașcenco, și un primar din R. Moldova trec Prutul pentru a purta negocieri cu Poliția de Frontieră.

Potrivit acestora, oamenii legii din R. Moldova sunt înarmați și nu permit unioniștilor să treacă frontiera. Asta deși aceștia au depus anterior un demers la Ministerul Afacerilor Interne, prin care au informat autoritățile despre evenimentul de astăzi și au cerut să li se permită trecerea pe jos.

„Vă e frică de noi? De cei aproximativ 100 de copii care au mers pe jos timp de două luni 1 200 de kilometri? Nu vă este rușine? Lăsați-ne să marcăm Anul Centenar cum se cuvine!”, a declarat liderul Acțiunii 2012, George Simion.

„Nu plecăm de aici până nu suntem lăsați să trecem Prutul! Este inadmisibil ca în Anul Centenar să își bată joc în acest hal de noi! Am suportat destul! Ajunge!”, declară Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA - ODIP”.

În același timp, unioniștii spun că dacă nu vor fi lăsați să treacă Prutul, vor instala corturi chiar la punctul de trecere al frontierei.

Totuşi, George Simion a anunţat ulterior pe Facebook că unioniştii se îndreaptă spre punctul de trecere Albiţa-Leuşeni să încerce să intre pe acolo în R. Moldova.

Amintim că participanţii la Marşul Centenar, care aduc la Chişinău Flacăra Unirii de la Alba Iulia, au pornit în această după-amiază de la Iaşi şi ar urma să ajungă în capitala R. Moldova pe 1 septembrie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md