/VIDEO/ Marșul Centenarului: Unioniștii vor încerca să treacă duminică Prutul

26 august 2018, ora 21:13

„Încercăm să trecem Prutul! Primarii unionști în prima linie, jos hotarul! Noi, tinerii – mergem exact în spatele lor!”, spune Vlad Bilețchi, președintele ODIP într-o postare pe facebook.

Ionel Pușcașu, între timp, a publicat o adresare din partea lui Mihai Ghimpu „În calitate de deputat, de Președinte al fracțiunii PL din Parlamentul Republicii Moldova, în calitate de semnatar al Declarației de Independență a Republicii Moldova și de fost președinte interimar al Republicii Moldova solicit public Prim-ministrului, Pavel Filip și Ministrului de Interne, Alexandru Jizdan să permită tinerilor unioniști, care se află în acest moment la vama nedreaptă de la Sculeni să traverseze pe jos frontiera pentru a-și continua drumul spre Chișinău”.

Precizăm că unioniștii din România și Republica Moldova merg pe jos din Alba Iulia la Chișinău. Ei au planificat trecerea Prutului pentru duminică, ora 19:00. Ultima etapă a Marșului Centenarului va avea traseul Iași – Ungheni – Călărași – Sadova – Lozova – Căpriana – Strășeni – Chișinău (1 septembrie).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram