05:19:12 25.04.2024
Stiri

Lucruri pe care NU trebuie să le spui NICIODATĂ partenerului de viață

Știri 26.08.2018 19:58 Vizualizări2371 Autor: Ziarul National
Lucruri pe care NU trebuie să le spui NICIODATĂ partenerului de viață Sursa: avantaje.ro


Oricât ați fi de nervoși amândoi sunt lucruri care nu trebuie făcute în mijlocul unei dispute și cuvinte care nu trebuie spuse. Iată care sunt lucrurile pe care NU trebuie să le spui NICIODATĂ partenerului de viață:

Cuvântul cu D

Odată ce ai pronunțat cuvântul DIVORȚ ai declanșat în creierul partenerului o alarmă care va continua să sune mult timp. Poate nu se va opri niciodată. Unele persoane nu pot opri această alarmă odată pornită. Cuvântul Divorț odată pronunțat pornește o avalanșă. Psihologii spun că nu trebuie să-l spunem dacă nu credem cu adevărat în el. Și în niciun caz nu trebuie folosit ca o armă sau ca o amenințare…

Întotdeauna și Niciodată

Ferește-te de aceste cuvinte. Foarte rar ele sunt adevărate și de cele mai multe ori se spun la nervi și frustrare. Uite un exemplu: „Întotdeauna îți pui prietenii mai presus de mine…!” sau „Niciodată nu te-ai oferit să mă ajuți să gătesc!!!”. Poți spune aceste două fraze fără să acuzi sau să arăți cu degetul a reproș. În felul acesta îți pui partenerul în defensivă și-l obligi practic să riposteze.

Taci!

În mijlocul unei dispute acest cuvânt inflamează lucrurile precum un cocktail Molotov. Este un cuvânt care, folosit la nervi, dublează sau chiar triplează tonul discuției. Terapeuții sfătuiesc cuplurile ca în loc de TACI! să spui pe un ton mai coborât: vrei să ne potolim? vrei să schimbăm subiectul? poți să nu mai țipi?

Nu ești mama mea

Este cea mai la îndemână propoziție atunci când cineva se simte ultra-protejat, ultra-controlat și foarte sufocat. Dar trebuie să afli un secret: ultimul lucru pe care îl vrea partenerul de viață este să fie comparat sau să ia locul mamei… Spunându-i lucrul acesta riști să-l jignești grav și absolut gratuit. Poate intențiile n-au fost niciodată să-ți facă rău, ci doar să te facă să te simți bine și în siguranță.

Ești un/o mare idiot/idioată

Mare atenție cu aceste cuvinte cu încărcătură grosolană. Insultele înseamnă violență emoțională. Probabil, spuse la nervi, crezi că sunt uitate și trecute mai ușor cu vederea… și da, este adevărat. Dar la fel de adevărat este că aceste cuvinte erodează relația dintre voi. Este foarte simplu să dărâmi prin trei cuvinte jignitoare și să construiești cu fapte.

Ești patetic/demn de milă

Nu trebuie să punem etichete și nici să ne judecăm partenerul de viață. Nici măcar atunci când nu suntem pe deplin satisfăcuți de comportamentul lui/ei. Când faci lucrul acesta, persoana în cauza va riposta pe loc și astfel se iscă un conflict în toată regula.

Fă imediat chestia asta!

Nu trebuie să vorbești cu partenerul de viață ca și cum i-ai fi șef sau pe un ton autoritar. Acest comportament distruge echilibrul relației pe care îl construiești în ani de zile. O relație sănătoasă între doi parteneri înseamnă respect reciproc și valorificarea calităților celuilalt.

Ești un/o ratat/ă

Când auzi aceste cuvinte spuse din gura jumătății tale este ca și cum întreaga ta viață se spulberă ca un castel de nisip. Rănesc și umilesc, distrug și ruinează sufletul și încrederea. Iar cel care le spune nu le mai poate lua înapoi ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Nu poate spune: am glumit! stai liniștit…

Mi-am și dorit să nu te fi cunoscut niciodată

Sau și mai grav: mi-aș fi dorit să nu mă fi despărțit de…. XX. Să aduci în prezent, în viața voastră de cuplu o fostă relație/iubire/partener de viață este cel mai grav și urât lucru pe care-l poți face. Chiar dacă nu este adevărat și o spui doar ca să-l rănești, partenerul nu va uita niciodată aceste cuvinte.

Nu mă mai scoți nicăieri

Aceste reproșuri sunt inutile și nu fac decât să supere partenerul. La fel de greșite sunt și promisiunile: o să fiu mereu lângă tine, n-o să te mint niciodată. Există posibilitatea ca de-a lungul vieții să nu fii mereu lângă partener sau să-i strecori o minciună ca să acoperi o situație anume. Și poate intențiile nu sunt tocmai răutăcioase. Dar promisiunea rămâne, ea nu se uită…

Sursa: avantaje.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md