Demisia guvernului Filip, validarea alegerilor locale din 3 iunie și anularea „reformei fiscale”. Protestatarii au votat unanim Proclamația Adunării Generale a Cetățenilor

480A0B50-EB11-42CF-BD39-7DAF584EB401_w1023_r1_s

Protestul de astăzi s-a încheiat cu votarea unanimă a Proclamației Adunării Generale a Cetățenilor din 26 august. Aceasta conține un șir de revendicări mai vechi cum ar fi demisia guvernului și validarea rezultatelor alegerilor locale din municipiul Chișinău. 

Iată care sunt cele șapte cerințe stipulate în Proclamația adoptată astăzi în PMAN:

#1. DEMISIA Guvernului Filip, responsabil pentru înrăutăţirea progresivă a situaţiei cetăţenilor Republicii Moldova, responsabil pentru derapajele antidemocratice ale regimului, pentru falimentul politicii de integrare europeană şi pentru izolarea internaţională a Republicii Moldova.

#2. Organizarea unor ALEGERI LIBERE ŞI CORECTE în baza sistemului de vot proporţional, care în condiţiile actuale ale Republicii Moldova oferă un grad sporit de reprezentativitate.

#3. VALIDAREA rezultatelor alegerilor la funcţia de Primar General al Municipiului Chişinău din 3 iunie 2018, anulate abuziv şi arbitrar de o justiţie obedientă politic.

#4. ANULAREA imediată a legii amnistiei capitalului și a legii privind recuperarea de către cetățeni a miliardelor furate.

#5. OPRIREA PERSECUȚIILOR POLITICE în adresa opoziției democratice, stoparea intimidărilor cetățenilor pe criterii de convingeri politice.

#6. FINALIZAREA INVESTIGAȚIEI PENALE cu privire la fraudarea sistemului bancar și tragerea la răspunderea a tuturor oficialilor implicați în furtul bancar. Adoptarea Legii Magnițki, care să alinieze Republica Moldova la standardele de integritate necesare pentru a deconecta sistemul bancar de la rețelele internaționale de crimă organizată.

#7. De asemenea, solicităm URMĂRIREA PENALĂ de către instituțiile europene responsabile a tuturor persoanelor cu cetățenia Republicii Moldova implicate în furtul miliardului, pe teritoriul țărilor Uniunii Europene în care au fost comise fraudele”, se arată în Proclamație.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente