REȚETĂ // Prăjitură cu foi
Ingrediente pentru aluat:
● 200 g unt nesărat
● 4 ouă
● 225 g zahăr
● 200 g făină
● 25 g cacao
● o linguriță praf de copt
Pentru cremă:
● 50 g mac
● 200 g unt
● 350 g zahăr pudră
● o lingură lapte
● coaja unei lămâi
Pentru servit:
● ciocolată rasă
Mod de preparare:
1. Ouăle și zahărul se mixează până ce se albesc și și-au dublat volumul.
2. Se adaugă untul, zahărul și făina amestecată cu cacao și praful de copt, se mixează bine și se pune aluatul în tava mare a aragazului unsă și tapetată. Se coace 25 de minute.
3. Pentru cremă, semințele de mac se rumenesc două minute într-o tigaie fără grăsime. Apoi, se mixează untul cu zahărul și se adaugă coaja de lămâie, laptele și semințele de mac răcite.
4. Blatul se taie în trei și se așază foile cu cremă la mijloc, având grijă ca ultimul strat să fie de cremă. Se presară cu ciocolată rasă.
Sursa: libertateapentrufemei.ro
Salariile din Chișinău, mai mari decât în alte regiuni ale R. Moldova: Ce retribuții au primit în 2023 chișinăuenii
Un deputat de la Chișinău deconspiră „adepții fascismului putinist în R. Moldova” care „sunt ușor detectabili”: „Fac navetă în Rusia, concurând acolo pentru postura de trădător Nr.1, cu condiția că vor fi remunerați din gros de regimul de la Kremlin”
Trei case tradiționale țărănești din satele Butuceni și Morovaia, restaurate în cadrul unui proiect comun cu România, finanțat de UE