16:16:51 28.03.2024
Stiri

TRUCURI // Cum să-ți crești stima de sine rapid

Știri 25.08.2018 16:03 Vizualizări2066 Autor: Ziarul National
TRUCURI // Cum să-ți crești stima de sine rapid sursa: eva.ro


O imagine pozitivă despre propria persoană este esențială pentru succes. Află cum să-ți crești stima de sine chiar și în zilele când nu ești foarte vesel.

Ai o zi dificilă și ți se pare că nimic nu-ți iese cum trebuie? Nu te descuraja, există soluții pentru a trece peste această stare. Cel mail mult contează să ai mereu încredere în tine, chiar dacă uneori nu reușești să faci exact ceea ce ți-ai propus.

Nu este deloc greu să privești dincolo de o zi plină de probleme dacă știi cum să-ți crești stima de sine. Convingerea că ești o persoană valoroasă care merită ce este mai bun te va ajuta să depășești obstacolele și să te adaptezi momentelor neplăcute prin căutarea unor soluții practice, în loc să rămâi blocat de sentimentul de neputință.

De la haine, până la toate detaliile care te înconjoară, poți crea atmosfera necesară pentru a te simți mai bine și a reduce stresul. Acasă, la serviciu, la restaurant sau la o petrecere fii tu însuți și demonstrează-ți că poți reuși.

Nu contează numai obiectivul pe care-l urmărești, ci și felul în care te simți. Dacă ai o stare emoțională stabilă și ești convins că vei avea succes, șansele de reușită cresc semnificativ. La fel cum frumusețea vine din interior, la fel și realizările se bazează pe o mentalitate de învingător.

Iată cum să-ți crești stima de sine rapid, fără să te stresezi:

Poartă roșu sau negru

Ținuta pe care o alegi îți poate ameliora starea de spirit în doar câteva minute. Poate crezi că este ceva superficial, însă culorile și hainele care îți dau un aspect deosebit dau o nouă turnură evenimentelor și reacțiilor tale. Potrivit studiilor realizate hainele negre te vor face să pari mai atrăgătoare și să ai încredere în tine, iar cele roșii reduc starea de îngrijorare în fața evenimentelor neașteptate și te transformă în „ținta” complimentelor.

Ascultă muzica preferată

Muzica are un efect curativ, atât la nivel fizic, cât și emoțional. Specialiștii au constatat că muzica poate stimula creativitate și motivația, astfel încât nu vei renunța ușor nici măcar în fața problemelor complicate.

De asemenea, dacă asculți melodiile preferate vei avea probleme cu insomnia mult mai rar și vei face față mai bine situațiilor stresante. Muzica îți dă un impuls pozitiv, te face să uiți de griji, în timp ce rezonezi cu trăirile artiștilor. Dacă îți place să cânți, poți fredona melodiile favorite sau ai putea organiza un concurs de karaoke împreună cu prietenii.

Nici nu-ți vei mai aminti de ce erai atât de îngrijorată, iar încrederea în forțele proprii va spori considerabil.

Fă mai multă mișcare

Mersul pe jos și jogging-ul pot face minuni când vine vorba despre încrederea în tine. Exercițiile fizice stimulează producția de endorfine, așa-numitele „molecule ale fericirii”. Mișcarea te va ajuta să-ți reconturezi silueta și, cu cât ești mai aproape de greutatea ideală, cu atât te vei simți mai sigură pe tine. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că persoanele care preferă să facă exerciții fizice în aer liber sunt cu până la 50% mai puțin afectate de stres și nu se îndoiesc de propria capacitate de a face față dificultăților.

Fă-ți un selfie

Chiar dacă sunt adesea blamate sau subiect de glume, selfie-urile te pot ajuta să te simți mai bine în zilele dificile. Potrivit specialiștilor, adolescentele care au postat un selfie în ultima săptămână pe rețelele de socializare au cu 65% mai multă încredere în propriile forțe. Nu ignora puterea selfie-urilor și folosește-le uneori, fără să exagerezi. Pot avea un efect magic.

Nu uita de parfum

Câteva picături de parfum pot avea un impact pozitiv imediat. Alege varianta preferată și încântă-ți simțurile cu mirosul special. Trebuie să ții cont și de locul în care te afli. Astfel, optează pentru o apă de toaletă la birou și rezervă parfumul sau apa de parfum pentru seară sau momentele când ești acasă.

În urma studiilor efectuate parfumul s-a clasat pe primul loc în topul soluțiilor de îmbunătățire a stimei de sine. Până la 90% dintre femeile care aleg să folosească parfum au o părere mult mai bună despre sine și reacționează pozitiv în situațiile tensionate.

Meditează

Meditația este foarte utilă pentru a diminua stresul, stările de depresie, îngrijorarea excesivă sau anxietatea. Toate aceste emoții negative îți pot consuma rezervele de energie, iar tu vei fi deja epuizată cu mult înainte de a găsi soluția problemei care te îngrijorează. Pentru a preveni o astfel de stare specialiștii îți recomandă să utilizezi tehnicile de meditație, care asigură dispersarea gândurilor negative, favorizând o stare de sănătate optimă, corelată cu încrederea în propria persoană.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md