20:34:31 18.04.2024
Stiri

Un lider de partid din opoziție se DETAȘEAZĂ de protestul din 26 și 27 august și critică PPDA/PAS: „Ei nu sunt absolut cu nimic mai buni decât Plahotniuc și ceilalți”

Politică 25.08.2018 14:30 Vizualizări4854 Autor: Ziarul National
Un lider de partid din opoziție se DETAȘEAZĂ de protestul din 26 și 27 august și critică PPDA/PAS: „Ei nu sunt absolut cu nimic mai buni decât Plahotniuc și ceilalți”


Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, admite că protestele sunt o normă democratică, dar cu toate acestea anunță că nu va participa la acțiunea programată la 26 și 27 august în Piața Marii Adunări Naționale de Comitetul de rezistență națională „ACUM”, constituit de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA) și Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

„Protestele sunt o normă democratică foarte bună pentru a ajuta să se corecteze cei care guvernează. Acesta-i un drept fundamental al democrației dat cetățenilor, dar istoria se repetă. Primii au ieșit atunci, în 2015, după furtul miliardului, cine? Platforma! Și apoi a apărut Dodon cu socialiștii. Acum iarăși iese Platforma, au anunțat o adunare pe data de 26 august. Pe urmă am auzit deja că ocupă PMAN și pe 27 și posibil că vor rămâne. Și iată de aceea ies și socialiștii și mă tem că mai târziu o să iasă și Partidul Nostru”, a declarat Ghimpu pentru Europa Liberă.

În opinia liberalului, mitingul programat duminică ar fi unul politic și nu cetățenesc, deoarece printre organizatori este PAS și PPDA. „Fiecare se gândește cum să câștige mai multe mandate și să câștige la alegeri. Ei folosesc (protestul) în folosul lor. Ei nu sunt absolut cu nimic mai buni decât Plahotniuc și ceilalți. Alta e problema - folosim durerea oamenilor în interese meschine și personale”.

Fostul președinte interimar mai afirmă că nu are de gând să iasă la protestul de duminică. „De ce să merg eu cu ei? Eu am protestat. Mai mult de 20 am fost în stradă. Să protesteze, eu nu-s împotrivă. Numai alta e problema că ei folosesc durerea oamenilor și problemele noastre, dar nu vor veni să schimbe așa cum așteaptă cetățenii. Așa au crezut și față de noi, cei care am venit în 2009, dar cu cine ne-am unit, n-am avut posibilitatea. Ce mai poate face PL-ul? În ce să mai cred? Eu nu mai cred în aceștia de acum. Noi o să venim în Parlament și o să pledăm numai pentru cei care vor Unirea. Noi vom merge alături de cei care vor Unirea. Acum ceilalți care ies în PMAN și spun că „vom majora pensii, salarii, burse, locuri de muncă”, acestea sunt minciuni. Gata, este clar”.

Sursa citată a mai adăugat că protestul nu ar fi pentru anularea votului mixt și validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase.

„Noi toți am făcut la școală matematica. Știm cât face 2+2 în afara politicii. Păi nu e clar că nu mai poate fi deja fi pus în funcție cel care a câștigat funcția de primar general? Că deja au fost toate trei instanțe? Gata! Și nimeni nu mai poate să facă un recurs în privința asta. E clar că nu va fi. Nu este clar că nu va fi anulat acest sistem mixt? Ce mai umblăm noi și amăgim lumea? Noi trebuie să căutăm alte motive pentru a debarca de la putere acest binom Plahotniuc - Dodon. Deci, aceasta demonstrează că numai atâta știu să strige: „Jos dictatorul!”, „Jos mafiotul!”... Iată noi, liberalii, am și strigat, dar avem și lucruri concrete. Limbă, alfabet, acces la piața europeană și libera circulație. Și dacă aceasta ar dispărea, atunci ar înțelege toți cetățenii care-s supărați pe liberali ce a însemnat rămânerea noastră la guvernare cu PD și cu foștii comuniști”, a conchis Mihai Ghimpu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md