00:41:00 29.03.2024
Stiri

BENEFICII // De ce ar trebui să foloseşti mierea pentru îngrijirea părului

Știri 25.08.2018 13:30 Vizualizări1793 Autor: Ziarul National
BENEFICII // De ce ar trebui să foloseşti mierea pentru îngrijirea părului sursa: eva.ro


Mierea este un ingredient folosit de mii de ani în tratamentele de înfrumusețare.

Are numeroase beneficii atât pentru piele, cât și pentru păr, fiind unul dintre remediile naturale care fac adevărate minuni pentru frumusețe și sănătate.

Iată ce beneficii are mierea pentru păr și cum să o folosești:

Îți hidratează părul


Mierea este un humectant natural, ceea ce înseamnă că blochează umiditatea la nivelul pielii și părului. În acest fel, părul este mai elastic și mai rezistent. Dacă este elastic, părul este mai puțin predispus să se rupă și poate crește mai mult timp, fără să se degradeze. De asemenea, un păr hidratat este mult mai strălucitor și mătăsos.

Fortifică foliculii de păr


Mierea are și un efect de fortificare a foliculilor de păr. Iar rădăcinile rezistente au un risc mai mic de atrofiere, fapt care previne căderea firelor de păr. Părul tău va fi mai des și va crește mai repede, ceea ce te va ajuta să obții lungimea pe care o dorești.

Deschide culoarea părului


Mierea conține o enzimă numită glucozoxidază. Atunci când lași miere pe păr mai mult timp, această enzimă eliberează treptat peroxid de hidrogen, care decolorează în mod natural părul. Pentru a obține o mască pentru decolorarea părului, amestecă trei linguri cu miere cu două linguri cu apă și aplică pe părul umed. Lasă să acționeze timp de o oră, apoi clătește-te.

Este bogată în antioxidanți
Mierea conține numeroși antioxidanți benefici. Aceștia previn degradarea părului și au în același timp un efect benefic asupra scalpului. Antioxidanții previn degradarea celulară la nivelul pielii și foliculilor, rezultatul fiind un păr mai sănătos și mai rezistent. Căderea părului este în acest fel prevenită.

Redă strălucirea părului


Amestecă două linguri cu miere cu două căni cu apă caldă. Clătește-ți părul cu acest amestec după șamponare, lasă să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește-te. Acest tratament îi va reda strălucirea părului, care poate fi diminuată de expunerea la soare sau folosirea excesivă a aparatelor pentru coafat cu temperatură ridicată.

Are proprietăți antibacteriene și antiseptice
Știai că mierea are efect antibacterian? Previne în acest fel apariția infecțiilor la nivelul scalpului și reduce unele afecțiuni precum eczeme, mătreață sau psoriazis. De asemenea, menține sub control dezvoltarea bacteriilor care se află în mod normal la suprafața scalpului și previne apariția mâncărimilor cauzate de acestea.

Elimină impuritățile


Un alt efect benefic al mierii este acela de a reduce impuritățile de la nivelul scalpului și foliculilor de păr. Iar acest lucru este foarte important, pentru că acumularea de impurități blochează porii și sufocă foliculii de păr, efectul fiind căderea firelor cu rădăcina afectată.

Stimulează creșterea părului


Mierea are și un efect de stimulare a creșterii părului. Revitalizează foliculii care sunt în stare latentă, stimulează creșterea unor fire noi și te ajută astfel să ai un păr mai des și mai sănătos. Include mierea în măștile tale de îngrijire sau folosește-o pentru a-ți clăti părul, sub forma unei soluții obținute din două linguri cu miere dizolvate în două căni cu apă caldă.

Sursa: eva.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md