19:28:50 25.04.2024
Stiri

A mâncat zilnic albuş de ou la micul dejun. Apoi ceva UIMITOR i s-a întâmplat

Știri 24.08.2018 19:30 Vizualizări2589 Autor: Ziarul National


A mâncat zilnic albuş de ou la micul dejun. Apoi ceva UIMITOR i s-a întâmplat sursa: tabu.ro

O dietă cu albuş de ou te poate ajuta să slăbești sănătos și repede. Acest aliment îți furnizează cea mai sănătoasă proteină pe care organismul o poate folosi în construirea masei musculare. Astfel, proteinele conținute de albușul de ou îți dezvoltă musculatura și te ajută să arzi un număr mai mare de calorii, după ce faci sport.

Experții în nutriție și fitness promovează mesele bogate proteic, întrucât proteina este cea care construiește țesutul muscular. Dieta cu albuș de ou îți oferă doza zilnică de proteine sănătoase, care asigură pierderea în greutate și tonifierea rapidă a trupului.

Proteinele sunt constituite din aminoacizi, elementele componente ale ADN-ului. Ele nu sunt doar esențiale formării mușchilor, ci contribuie și la sănătatea părului, a pielii și a unghiilor. Proteinele mai au un rol important și în formarea enzimelor, a hormonilor și a altor substanțe ale corpului.

Dar ce se întâmplă când consumi numai albuș de ou la micul dejun, zile la rând, timp de câteva săptămâni? Karen Ansel, autorul studiului „Superfoods Anti-Aging: Stay Younger, Live Longer”, a acceptat provocarea și după două săptămâni a observat deja primele rezultate.

Oferă o senzație de sațietate întreaga dimineață. Sunt suficiente doar două albușuri la micul dejun pentru a-ți ține de foame până la prânz. Aceasta le-a amestecat cu un mix de legume sau cu spanac și le-a consumat alături de o porție de fructe, pentru a adăuga puțină varietate meniului.

Sunt o sursă bogată de energie. Două albușuri de ou oferă „combustibil” suficient pentru diminețile aglomerate de la serviciu sau pentru sesiunile de gimnastică. Nivelul de energie a crescut, iar senzația de balonare provocată de un mic dejun dezordonat a dispărut.

Din păcate, paleta de rețete cu albuș de ou la micul dejun a fost restrânsă, iar după câteva zile a intervenit rutina. Orice amestec încercat i se părea de nedigerat, deoarece mixurile își pierdeau gustul.

Gălbenușurile de ou transformă micul dejun într-un festin, este de părere Karen Ansel. Acesta conține multe substanțe nutritive cum ar fi vitamina B, vitamina E, vitamina D, fierul, zincul și colina. Deși albușul e bogat în proteine, vă veți completa doza zilnică dacă veți consuma și gălbenușul.

„În plus, mi-au lipsit unele substanțe nutritive cheie prin aruncarea gălbenușului”, spune aceasta.

Experimentul a însemnat și o risipă mare de ouă. Consumând doar albușul, autoarea a aruncat gălbenușurile, deși a încercat să le folosească în alte rețete.

Sursa: tabu.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md