/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Finlanda: Decizia de a impune armatei un regim alimentar vegetarian îl lasă perplex pe ministrul apărării

missing
24 august 2018, ora 17:53

Măsura este destinată să-i ajute pe soldaţi să mănânce mai sănătos şi să atenueze impactul producţiei de carne ce contribuie la încălzirea globală, a declarat armata.

Dar ministrul finlandez al apărării, Jussi Niinistö, susţinut de partidul naţionalist Reforma Albastră (Blue Reform), s-a declarat uluit de această decizie, despre care nu fusese informat în prealabil.

„Această hrănire forţată pare a fi o decizie ideologică. Şi, după cum spune o vorbă veche, o armată luptă mai bine când are stomacul plin. Dar nicio armată nu poate lupta cu supă de linte sau cu conopidă”, a declarat Niinistö ziarului Aamulehti.

În Finlanda, care are o frontieră de 1.340 km şi un trecut dificil cu Rusia, serviciul militar este obligatoriu pentru toţi bărbaţii şi are o durată de până la un an.

Niinistö a spus că va cere forţelor de apărare să-i prezinte un raport explicând modul în care a fost luată decizia. Armata nu a răspuns la cererile de a face comentarii suplimentare, notează Reuters.

Grupul Reforma Albastră aflat la conducerea Ministerului Apărării a rămas în guvernul de centru-dreapta al ţării după ce s-a desprins de Partidul Finlandez, anti-imigranţi şi scos afară din coaliţie anul trecut.

Multe şcoli finlandeze au o zi de regim alimentar vegetarian pe săptămână şi armata afirmă că a crescut în mod constant opţiunile vegetariene în meniuri la cantine.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram