18:46:16 16.04.2024
Stiri

Geniu la TREI ani. Are un IQ mai mare decât al lui EINSTEIN

Știri 24.08.2018 16:00 Vizualizări2777 Autor: Livia Grecu
Geniu la TREI ani. Are un IQ mai mare decât al lui EINSTEIN sursa: descopera.ro


Ophelia Morgan, o fetiţă în vârstă de trei ani, i-a uimit pe britanici după ce a obţinut un scor cu mult peste media normală a inteligenţei, la testul de conştiinţă spaţială şi abilităţi verbale şi logice la care a fost supusă.

Fetiţa a început să vorbească, să numere, să memoreze şi să reproducă alfabetul, mult mai devreme decât ceilalţi copii. Tatăl Opheliei simte că vorbeşte cu o persoană de 19 ani, când se află în prezenţa fiicei lui. Ophelia Morgan are un IQ de 171, mai mare decât Albert Einstein şi Stephen Hawking care aveau un scor de 160 la gradul de inteligenţă.

Când Natalie şi Ben Morgan au descoperit că gradul de inteligenţă al fiicei lor de trei ani este cu mult peste media normală, au ştiut că ceilalţi oameni vor crede despre ei că o stresează cu prea multă informaţie pe Ophelia. Dar fetiţa este înzestrată de la natură cu o minte strălucită.

„Ne-am dat seama că este un copil deosebit, încă de când avea opt luni. Atunci ea a rostit primul ei cuvânt: „Bună”, cu câteva luni înainte de vârsta normală”, a declarat pentru BBC, mama fetiţei.

„De atunci a început să recunoască toate culorile, literele şi numerele. Mult mai devreme decât ceilalţi copii. La vârsta de doi ani, Ophelia ştia alfabetul.

Părinţii micuţului geniu şi-au dat seama de abilităţile speciale ale fiicei lor, după ce s-au interesat despre evoluţia normală a copiilor şi au dus-o la un psiholog specializat în copiii cu IQ ridicat.

„Am vrut să o ajutăm să-şi atingă potenţialul. Nu am avut intenţia a o face să simtă că o forţăm prea mult, dar în acelaşi timp am dorit să fie suficient de stimulată”, spune mama ei.

Ophelia a dat testul Stanford-Binet, care evaluează copiii de la vârsta de doi ani în domenii precum conştiinţa spaţială şi abilităţile verbale şi logice.

Sursa: descopera.ro



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md