Un indonezian a găsit un mod inedit de a plăti o amendă de 10 mii de euro. A avut nevoie de o camionetă și doi prieteni

monede-10-bani
Foto: Smile FM Vaslui

Un indonezian, condamnat în cadrul unei proceduri de divorţ, a plătit o amendă de 10 mii de euro fostei sale soții în monede mici, încărcate în 13 saci de pânză, cu o greutate totală de 890 de kilograme. Dwi Susilarto a adus sacii cu monede cu o mică camionetă şi cu ajutorul a doi prieteni şi a unei roabe a făcut mai multe drumuri între parcare şi sala de judecată pentru a aduce în faţa instanţei întreaga sumă.

Litigiul viza valoarea despăgubirilor – incluzând pensia alimentară – pe care bărbatul trebuia să o plătească după nouă ani de separare de soţia sa, cu care are doi copii. Susilarto a fost iniţial condamnat la plata de 43 de milioane de rupii (2.590 de euro), însă fosta lui soţie, Hemi Setyowati, a făcut apel şi a obţinut în final suma de 178 de milioane de rupii (10.730 euro), transmite agerpres.ro.

Bărbatul a decis să plătească 153 de milioane de rupii (9.220 euro) în monede de 1.000 de rupii (0,06 euro), iar restul în bancnote. În instanţă, bărbatul a fost la un pas să se încaiere cu avocatul femeii, care a refuzat să numere suma, acuzându-l pe Susilarto că doreşte să îşi umilească deliberat fosta consoartă, care a acceptat, totuşi, banii.

Preşedintele tribunalului a solicitat angajaţilor să numere monedele, ceea ce va dura, potrivit acestuia, o săptămână.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente