Ambasadorul României: Moldova este un laborator de încercare a elementelor războiului hibrid

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, afirmă, într-un interviu acordat portalului Deschide.MD, că Republica Moldova este un laborator de încercare pentru elementele războiului hibrid.

Diplomatul s-a referit la propagandă, la prezența trupelor străine pe teritoriul țării fără a exista acceptul autorităților de la Chișinău și nu doar.

„Există multe dezinformări care pleacă din Republica Moldova și care vizează la un moment dat și state mai mari. Așa cum spuneam, R.Moldova poate fi un interesant studiu de caz al elementelor de război hibrid, dar să știți că elemente ale războiului hibrid sunt prezente și în alte state, doar că R.Moldova ar putea fi un avanpost al acestor acțiuni și R.Moldova este poate mai vulnerabilă comparativ cu alte state.

Ca să poți face față acestor provocări trebuie să dispui de instituții reziliente, ori nu întotdeauna instituțiile din R.Moldova dispun de toate capacitățile necesare. România și UE asta și încearcă să facă: să sporească gradul de reziliență a instituțiilor statului prin toate proiectele pe care le sprijină generos aici”, a declarat Excelența Sa pentru sursa citată.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.