Preotul Ghenadie Valuță refuză să prezinte scuze Angelei Frolov: „Mai bine muncesc în folosul comunității sau să stau la răcoare”

Preotul Ghenadie Văluță, președintele Asociației „Pro-Ortodoxia”, refuză să prezinte scuze activistei Angela Frolov și să-i achite acesteia prejudiciul moral, deși instanța de judecată l-a obligat să facă acest lucru. Preotul a declarat astăzi că mai degrabă ar munci în folosul comunității sau ar „sta puțin la răcoare”.

Ghenadie Valuţă a fost recunoscut vinovat de instigare la discriminare pe criterii de orientare sexuală şi convingeri, după ce a stropit-o cu agheasmă pe coordonatoarea de programe a centrului GENDERDOC-M, Angela Frolov.

Eu scuze de la păcat nu-mi voi cere niciodată. Scuze ei să nu aștepte, iar bani să aibă când eu le voi da”, a declarat Ghenadie Valuță. în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit lui, eventualele scuze ar însemna  întoarcerea cu spatele la Sfânta Evanghelie” și capitularea sa în calitate de creștin și ca preot”.

El a mai spus că, potrivit învățăturilor biblice, dacă legile statului contravin legilor bisericii sau legilor credinței, creștinul nu trebuie să se supună acestor legi

Sunt gata mai bine să lucrez în folosul comunității sau să stau puțin la răcoare, dar scuze nu o să-mi cer, le sunt suficiente scuzele părintelui Melinti, a declarat preotul.

Precizăm că Judecătoria Anenii Noi l-a obligat pe Ghendie Valuță să-şi aducă scuze publice și să achite un prejudiciu moral de 5000 de lei și alte 7000 de lei pentru cheltuielile de judecată.

Foto: PRO TV

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.