Cum va activa serviciul de apostilare în zilele de 28, 29 și 30 august

businesswoman stamping document
Foto: Young businesswoman (or notary public) sitting at the desk in office and stamping document

Din considerente că anual, în luna august, se atestă un număr imens de cereri privind aplicarea apostilei și legalizarea actelor, dar și pentru asigurarea dreptului cetățenilor de a beneficia de servicii publice, Direcția Apostilare și Legalizare din cadrul Agenției Resurse Informaționale Juridice (ARIJ), subordonată Ministerului Justiției, va presta aceste servicii în zilele de 28, 29 și 30 august 2018, zile libere decretate de Guvern.

În orele de program, 8:00 – 16:30, vor fi eliberate actele apostilate sau legalizate și vor fi primite doar cererile depuse în termen de urgență.

Serviciul de aplicare a apostilei și legalizare a actelor poate fi solicitat de asemenea și on-line, la adresa – https://apostila.gov.md/.

Aplicarea apostilei este formalitatea, prin care se atestă veridicitatea semnăturii, calitatea în care а acționat semnatarul actului, autenticitatea sigiliului și а ștampilei de ре acest act. Această procedură se realizează în temeiul prevederilor Convenției de la Haga cu privire la suprimarea cerinței supralegalizării actelor oficiale străine din 05.10.1961, intrată în vigoare pentru Republica Moldova începând cu data de 16 martie 2007.

Pot fi apostilate sau legalizate acte de stare civilă, caziere, diplome de studii, certificate medicale, acte pentru obținerea pensiilor, acte privind componența familiei ș.a. Mai multe informații vedeți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente