15:31:42 25.04.2024
Stiri

PLDM, organizatorul PROTESTULUI din 26 august. IGP a pornit o cauză PENALĂ pentru „pregătirea dezordinilor în masă”

Politică 24.08.2018 12:33 Vizualizări5550 Autor: Ziarul National
PLDM, organizatorul PROTESTULUI din 26 august. IGP a pornit o cauză PENALĂ pentru „pregătirea dezordinilor în masă”
Poză simbol


Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), care s-a dovedit a fi organizatorul protestului din 26 august curent, a fost sesizat de Inspectoratul General de Poliție (IGP), Direcția generală de urmărire penală, că oamenii legii efectuează urmărirea penală într-o cauză pornită la 21 august, în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii „pregătirea la dezordini în masă”.

În sesizare se arată că anumite persoane au postat pe rețeaua de socializare Facebook înregistrări video și mesaje prin care cheamă „la participare activă la dezordini în masă, însoțite de aplicarea violenței împotriva persoanelor, de pogromuri, incendieri, distrugeri de bunuri și aplicarea altor obiecte în calitate de armă, precum și de opunere de rezistență violentă sau armată reprezentanților autorităților, implicit pregătesc comiterea unor astfel de fapte în cadrul întrunirii preconizate pentru 26 august curent”.

IGP recomandă reprezentanților PLDM să „desemneze un coordonator al întrunirii, să creeze un aparat propriu de menținere a ordinii, să îndepărteze din cadrul întrunirii a persoanelor violente etc.”.

Totodată, Poliția informează organizatorii că întrunirea din 26 august trebuie să fie pașnică și în limitele legale. „De altfel, ar putea să survină, după caz, răspunderea civilă, penală sau contravențională”, se mai arată în scrisoarea semnată de ofițerul de urmărire penală, Mihai Arnaut.





Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a oferit un răspuns la scrisoarea organelor de drept, care anunță organizatorii că vor purta răspundere, în caz de dezordini în masă, menționând că protestul va fi unul pașnic și că guvernarea ar trimite provocatori la astfel de evenimente.

„Ei sunt plătiți din bani publici pentru a asigura ordinea publică. Responsabilitatea este a dânșilor”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi de Comitetul Mișcării de Rezistență Națională „ACUM”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md