23:55:19 23.04.2024
Stiri

PAS recunoaște că Fundația „Open Dialog” a plătit biletele de avion pentru o deplasare la Bruxelles, dar nu consideră că e vorba de o „crimă”

Partide/Comunicate 23.08.2018 16:00 Vizualizări2578 Autor: Ziarul National
PAS recunoaște că Fundația „Open Dialog” a plătit biletele de avion pentru o deplasare la Bruxelles, dar nu consideră că e vorba de o „crimă”


Conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) recunoaște că Fundația „Open Dialog”, condusă de Ludmila Kozlowska, expulzată din UE pentru legături cu serviciile speciale rusești, a plătit biletul de avion al Maiei Sandu pentru a participa la o conferință internațională la Bruxelles. Totuși, cei din PAS nu cred că e vorba de o „crimă”.

Această explicație vine după ce portalul Zeppelin a publicat corespondența dintre Kozlowska și cei invitați la conferința internațională de la Bruxelles.

„Dacă achitarea unui bilet pentru a participa la o conferință internațională, așa cum se procedează în cazul evenimentelor internaționale, este o crimă, iar schemele de milioane ale PD-ului și PSRM-ului - NU, atunci putem afirma cu certitudine că am ajuns în lumea lui Orwell, într-o dictatură tot mai pronunțată”, se arată în răspunsul PAS.

Totodată, conducerea PAS e deranjată că în presă a fost publicată o discuție privată. „Avem dovezi că regimul a spart căsuța poștală a unuia dintre liderii PAS pentru a vedea dacă nu cumva avem legătură cu serviciile secrete rusești, iar cel mai „grav” lucru pe care l-au găsit și l-au publicat online (vedeți captura de ecran din imagine) a fost o invitație la evenimentul organizat de „Open Dialog”. Asemenea acțiuni contravin nu doar valorilor europene, pe care cu ipocrizie le vociferează guvernarea, ci sunt mostre evidente de fraudare a alegerilor, intimidare a opoziției și instrumente specifice totalitarismului”.

Amintim că acum câteva zile Kozlowskaa fost expulzată din Polonia și UE. Conform unui raport prezentat anul trecut în Parlamentul European (https://www.dropbox.com/s/kyps6wsljcffmoc/ODFRaportR5KP.pdf), Fundația „Open Dialog", un ONG specializat în lobby în instituțiile europene, înregistrat în Polonia de ucraineanca Ludmila Kozlovska, este acuzată de înrolare de partea serviciilor speciale rusești în războiul hibrid purtat de Rusia împotriva Occidentului.

Președinta Fundației „Open Dialog” ar avea legături strânse cu așa-zisul „raider nr. 1 în CSI” Veaceslav Platon. Cei de la portalul Zeppelin au prezentat copiile unor bilete de avion pentru deplasările în spațiul european ale apropiaților lui Veaceslav Platon, dar și ale unor reprezentanți ai PPDA, condus de Andrei Năstase, care au fost plătite de fundația Ludmilei Kozlowska.

Mai mulți deputați din fracțiunea Partidului Democrat solicită instituțiilor de stat, inclusiv Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Centrului Național Anticorupție (CNA), Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Ministerului Justiției (MJ), Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Comisiei Electorale Centrale să investigheze legăturile mai multor politicieni și partide de opoziție din R. Moldova cu președinta fundației „Open Dialog”, Ludmila Kozlowska.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md