Doi bărbaţi din R.Moldova, reținuți la Galați. Au pătruns într-un apartament, dar au fost surprinşi de proprietar

Doi bărbaţi din Republica Moldova au fost reţinuţi la Galați, după ce ar fi trecut fraudulos frontiera şi ar fi comis o tentativă de tâlhărie.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, cazul a avut pe 20 august, când Poliţa a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, de un bărbat din municipiul Galaţi, cu privire la faptul că, în momentul în care a ajuns în faţa uşii  apartamentului în care locuieşte, din casă au ieşit două bărbați, care au fugit pe scara blocului, pulverizând spray iritant-lacrimogen în direcţia lui.

În urma activităţilor de cercetare, au fost depistaţi şi conduşi la sediul poliţiei, doi bărbaţi suspectaţi de comiterea faptelor. După verificarea identităţii acestora, poliţiştii au constatat că unul dintre ei a folosit un document de identitate contrafăcut, pentru a se legitima.

Bărbaţii, de 28 şi 29 ani, din Republica Moldova, ar fi pătruns, în data de 20 august, în locuinţa persoanei vătămate, cu ajutorul unor chei potrivite şi când ar fi încercat să părăsească apartamentul ar fi fost surprinşi de aceasta şi ar fi folosit spray iritant-lacrimogen pentru a-şi asigura scăparea.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la tâlhărie calificată, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals în formă continuată, precum şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.