S-a dat drept asistentă socială și a lăsat o bătrână din capitală fără 6000 lei. Oamenii legii, în căutarea unei escroace

O bătrână de 88 de ani capitală a rămas fără șase mii de lei, după ce a fost înșelată de o femeie care s-a dat drept asistentă socială. Escroaca i-a propus victimei să-i vândă bijuterii din aur și două articole vestimentare, însă bijuteriile s-au dovedit a fi dintr-un metal gălbui, iar după ce a plecat după haine, aceasta s-a făcut nevăzută.

Astfel, victima le-a declarat polițiștilor că suspecta a venit la domiciliul acesteia, prezentându-se drept asistentă socială și, sub pretextul că s-ar muta cu traiul peste hotare și că nu îi ajung bani de bilet, i-a propus să îi vândă doua articole vestimentare și bijuterii din aur contra sumei de 1000 de euro.

Bătrâna a declarat că nu dispune de așa sumă și că îi poate oferi doar 6000 lei. Suspecta a fost de acord, a promis că revine în doua ore să aducă cele doua articole vestimentare. A lăsat bijuteriile și a plecat într-o direcție necunoscută.

Ulterior. s-a constatat că bijuteriile sunt dintr-un metal gălbui, asemănător aurului.

În context, a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru escrocherieFăptașa  riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până 67 000 lei, sau închisoare de la 2  până la 6 ani.

Astfel, persoanele care au recunoscut femeia din imagini sunt rugate să informeze neîntârziat poliţia la numerele de telefon:  076 747 311 sau 112. 

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.