18:47:04 23.04.2024
Stiri

Tancul de la Leușeni, cu țeava îndreptată spre Prut, VOPSIT în culorile tricolorului: Harta României întregite pe monumentul sovietic

Social 23.08.2018 10:25 Vizualizări4969 Autor: Ziarul National
Tancul de la Leușeni, cu țeava îndreptată spre Prut, VOPSIT în culorile tricolorului: Harta României întregite pe monumentul sovietic Facebook


Tancul-monument din localitatea Leușeni, raionul Hâncești, a fost vopsit în culorile tricolorului pe care a fost imprimată harta României întregite în ziua de 23 august, când se împlinesc 79 de ani de la semnarea pactului Ribbentrop-Molotov prin care Basarabia și Bucovina au fost rupte de la România și au fost anexate la imperiul sovietic.

Gestul a fost făcut de câțiva tineri din organizația de tineret a Partidului Unității Naționale (PUN).

„Aici este România Mare, pentru că Basarabia este România. Felicitări tinerilor PUN pentru idee și efort!”, a comentat liderul PUN, Anatol Șalaru.





Menționăm că astăzi, când marcăm o zi neagră în istoria poporului român, mai mulți membri ai PUN au organizat acțiuni de protest la ambasadele Federației Ruse și Germaniei de la Chișinău.

În marș spre misiunile diplomatice menționate, membrii PUN au scandat: „Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta”, „România Mare, în vechile hotare”, „România Mare, unica salvare”, Armata rusă afară!”, „România n-a avut graniță la Prut” etc.

Anatol Șalaru a ținut să precizeze că R. Moldova este „creația” lui Stalin și Hitler, „doi criminali care au împărțit Europa” prin pactul semnat în 1939, fiindcă nu a existat niciodată ca stat, iar granița firească a României a fost pe Nistru, nu pe Prut.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md