Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO. VIDEO/ Un activist civic,…

FOTO. VIDEO Un activist civic, reținut la vamă. În automobilul pe care îl conducea au fost găsite 60 de cartușe

Un activist civic din Republica Moldova a fost oprit la punctul de trecere Palanca-Maiaki-Udobnoie după ce sub caroseria automobilului pe care îl conducea au fost găsite 60 de cartușe destinate pentru pistol-mitralieră „kalashnikov”. Moldoveanul, în vârstă de 34 de ani, care este și membru al Platformei Demnitate și Adevăr, susține că este vorba de o înscenare și o provocare.

Activistul este documentat pentru că a tăinuit și nu deține acte de provenință pentru munițiile găsite de poliția de frontieră ucraineană.

„După trecerea tuturor formalităților de control la autoritățile de frontieră ale Republicii Moldova, bărbatul a prezentat actele de călătorie reprezentanților Serviciului Grăniceri ai Ucrainei. În timpul verificărilor și în baza analizei de risc grănicerii ucraineni au recurs la controlul fizic de nivel II asupra autoturismului, ceea ce presupune verificări adiționale. Ca urmare, au fost depistate în mijlocul de transport, într-un loc special amenajat muniții care se utilizează pentru pistol-mitralieră kalashnikov”, se precizează într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră a R. Moldova.

De cealaltă parte, activistul civic susține că nu știe nimic despre cele 60 de cartușe și că este vorba de o înscenare: „Care este sensul să duc cartușe în Ucraina? Este o tâmpenie, o nebunie totală. Au întrecut limitele. Este o chestie penibilă când te trezești cu așa o chestie care se poate întâmpla fiecăruia dintre noi”.

Cetățeanul a fost preluat în custodia autorităților ucrainene pentru examinarea cazului și elucidarea tuturor cicumstanțelor.

Foto: Poliția de Frontieră
Foto: Poliția de Frontieră
Foto: Poliția de Frontieră