Poliția a lansat o aplicație care permite cetățenilor să semnaleze orice încălcare a ordinii și liniștii publice

PLICtiei hTRA ameniintarrilorî

Inspectoratul General de Poliție a lansat o aplicație care permite cetățenilor să semnaleze orice încălcare a ordinii și liniștii publice. Aplicația „Harta semnalărilor” poate fi accesată oricând și de oricine, fără o înregistrare prealabilă.

Harta semnalărilor” poate fi accesată de pe pagina poliției, amenintari.politia.md și oferă posibilitate cetățenilor să informeze forțele de ordine despre orice încălcare a ordinii și liniștii publice pe care o observă în comunitatea sa.

Datorită acestor semnalări, poliția va afla mult mai rapid despre încălcările sau neregulile depistate de cetățeni, iar suprapunându-le cu statistica proprie, va putea să-și direcționeze forțele, în regiunile indicate, pentru înlăturarea acestora.

Procesul de semnalare este unul simplu, ce constă din câțiva pași și poate fi efectuat de la telefonul mobil, tabletă sau calculator. Adițional, platforma oferă o statistică online privind numărul și tipurile de semnalări inclusiv după regiuni.  

11_4

Pe această platformă nu pot fi făcute diferite sesizări privind comiterea unei infracțiuni, așa cum această platformă este una anonimă cu caracter informativ. Pentru a denunța o infracțiune rugăm cetățenii să se adreseze la cel mai apropiat sector de poliție.

Această aplicație nu substituie apelurile de urgență, prin urmare în caz de urgență, cetățenii trebuie să apeleze numărul unic 112.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente