Toate terminalele vamale vor activa fără întreruperi pe parcursul celor 9 zile de vacanță de la sfârșitul lunii august

images_cms-image-000004466

Toate terminalele vamale vor activa fără întreruperi pe tot parcursul celor 9 zile de vacanță de la sfârșitul lunii august. La fel acestea vor fi suplinite cu personal pentru a gestiona eficient fluxurile de călători.

Potrivit serviciului nominalizat, în regim obișnuit de muncă vor funcționa și subdiviziunile din administrația Aparatului Central și cele ale birourilor vamale. Angajații respectivelor entități vor activa în baza graficelor de lucru aprobate, asistând în permanență organele vamale în vederea examinării prompte a tuturor solicitărilor parvenite din partea agenților economici și a persoanelor fizice, scrie moldpres.md.

Șeful Vămii a cerut să fie aplicate toate măsurile de fluidizare a traficului, în condițiile în care se estimează o creștere semnificativă a fluxurilor de persoane care vor alege să-și petreacă minivacanța peste hotarele țării. Măsurile dispuse prevăd suplinirea numărului de personal și a echipamentelor de verificare, utilizarea tuturor pistelor de control, inclusiv a celor de pe sensul opus de traversare,  precum și implicarea șefilor posturilor vamale și a adjuncților acestora în efectuarea controlului vamal.

Va fi intensificată și activitatea Echipelor Mobile, care asigură cea de-a doua linie de control pe întreg teritoriul țării, astfel încât să nu fie admise fraude care ar putea prejudicia bugetul de stat.

Acțiunile enumerate au fost propuse spre implementare și autorităților omoloage din țările vecine, pentru a asigura un control expeditiv pe ambele părți ale frontierei.

Conform unei decizii de Guvern, zilele de 28, 29 şi 30 august vor fi zile libere. Acestea vor fi recuperate în zilele de sâmbătă: 8 septembrie, 29 septembrie și 20 octombrie. Astfel, bugetarii vor beneficia de o minivacanță de nouă zile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente