(video) Concert rock, expoziții culturale și arheologice. Participă la prima ediție a festivalului „Taurul Negru de Cărbuna”

image_4019_13_large

Concert rock, master-classuri de meșteșugărit, expoziții culturale și arheologice, activități pentru copii toate acestea vor fi la prima ediție a festivalului „Taurul Negru de Cărbuna” . Evenimentul va avea loc pe data de 25 august cu începere de la ora 12:00 în satul Cărbuna, raionul Ialoveni.

Festivalul Taurului Negru de Carbuna va restabili legătura dintre oraș și sat, înnobilind populația orașului prin expunerea la minunatul sat Carbuna, locuitorii, cultura, istoria și meșteșugurile sale.

Cei prezenți la eveniment vor avea parte de:

# Concert rock cu participarea trupelor: 1000facez, Flash Blood, Delta pe Obraz și Siaj;
# Master-classuri de meșteșugărit pentru toate vârstele: confecționarea păpușilor, lucrul cu argila, confecționarea covoarelor din ierburi, etc.;
# Expoziții culturale și arheologice;
# Activități pentru copii: căutarea de comori, ateliere creative, teatru de păpuși, animatori, jocuri, etc.;
# Tururi cu ghid prin sat;
# Paradă mascată „Taur Negru” condusă de mascota festivalului – tăurelul Joian – și zeița de Cărbuna;
# Bucate și băuturi tradiționale;
# Foc de artificii și rug.

Programul Festivalului TNC

La sfârșitul festivalului va fi arsă o replică a casei preistorice din perioada cucuteni-tripolie (un ritual specific culturii ce a locuit pe meleagurile noastre cu cca 7000 de ani în urmă), pe fundal răsunând în premieră imnul satului Cărbuna interpretat de trupa 1000facez.

Festivalul este organizat de A.O. „Proiectul Casa Mare” și Asociația Națională a Experților și Asistenților Sociali din Moldova în cadrul proiectului social de organizare comunitară a satului Cărbuna, finanțat de Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente